Sterilisering tispe

I dag har din hund blitt sterilisert ved AniCura Sotra.

Eggstokkene og livmoren fjernes slik at hunden ikke kan forplante seg (overiehysterektomi). Før inngrepet fikk hunden lagt et venekateter. Dette ble fjernet igjen før du hentet henne. Du vil se at vi har klippet et felt på underarmen, og du vil kanskje se et lite hull. Noen ganger blør det litt når vi fjerner venekateteret, og det kan derfor være at hunden har en liten bandasje. Denne kan fjernes når dere kommer hjem.Som du vet, har hunden din vært i narkose, og hun vil derfor være sliten når du henter henne. Det er ikke uvanlig hvis hun legger seg til å sove resten av kvelden og natten. Fordi hun har fastet før inngrepet, vil hun være veldig sulten. Vær sikker på at hunden er våken nok før du gir henne mat, og hold et øye med henne i starten når hun spiser og drikker.

Etter at hunden din sovnet, fikk hun smertestillende og operasjonsfeltet ble klippet, vasket og desinfisert. Deretter ble det gitt lokalbedøvelse i snittlinjen, og kirurgen laget et lite hull i magen for å komme inn i bukhulen. Når livmoren og eggstokkene var fjernet, ble buken sydd igjen i tre lag. De ytterste stingene brytes ikke ned av kroppen og må derfor fjernes etter 12-14 dager - dette er inkludert i prisen. Operasjonssåret ble til slutt sprayet med et gjennomsiktig plaster. Dette er ofte mindre irriterende enn et vanlig plaster. Det er vanlig med en liten hevelse rundt eller over operasjonssåret. Denne vil gå tilbake av seg selv etter én til to uker. Hevelsen skal ikke være fuktig, varm eller væskende. Ta kontakt om du synes noe ser unormalt ut.

Det er viktig å passe på at hunden ikke slikker på operasjonssåret. Munnen og spyttet inneholder mange bakterier som dermed kan forårsake infeksjon. Er det vanskelig å holde henne fra det, er det mulig å kjøpe med en body eller halskrage fra dyreklinikken. La hunden ligge varmt og godt når hun kommer hjem. Legg henne et sted i huset som er rolig og skjermet fra bråk, trekk og direkte sollys. For at sårene skal få ro til å gro, er det viktig at dere tar det rolig de neste 14 dagene. Unngå lange turer og annen fysisk aktivitet. Korte tisseturer går fint.

Da du hentet hunden fikk du med deg en resept på smertestillende. Disse kan du hente på hvilket som helst apotek. Siden hun har fått smertestillende i dag, trenger du ikke starte behandlingen før i morgen. Følg instruksjonene på resepten/i pakningsvedlegget. Etter sterilisering vil hunden få et nedsatt stoffskifte. Hun vil også kunne få økt apetitt. Dette kan gjøre at hunden har lettere for å gå opp i vekt. Overvekt og fedme kan predisponere hunden for sykdommer som diabetes (sukkersyke). Spør oss gjerne om riktig fôr til din hund!

Lurer du på noe mer, ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne!
Vennlig hilsen veterinærene og dyrehelseteamet ved AniCura Sotra.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.