Tannrens

I dag har dyret ditt fått renset tennene ved AniCura Sotra.

Vi bruker moderne utstyr, tilsvarende det du ser hos tannlegen din. Det vil si at en ultralydscaler brukes til å fjerne tannstein som har bygget seg opp, og at vi deretter polerer emaljen slik at det tar lengre tid før det dannes nytt plakk. Vi sjekker også hver tann for skader eller dannelse av tannkjøttlommer. Hvis det noteres funn som trenger videre behandling og oppfølging, vil dyrlegen ha snakket med deg om dette på telefon, eller da du hentet dyret. Før behandlingen ble det lagt et venekateter. Dette ble fjernet igjen innen du hentet dyret. Du vil se at vi har barbert et felt på underarmen, og du vil kanskje se et lite hull i huden. Noen ganger blør det litt når vi fjerner venekateteret, og det kan derfor være at dyret har en liten bandasje. Denne kan fjernes når dere komme hjem.

Gode rutiner når det kommer til tannhelse er vel så viktig for våre firbeinte venner, som det er for oss. Det finnes mange forebyggende tiltak som kan være med på begrense dannelsen av plakk og tannstein, som med tiden vil kunne forårsake mer alvorlige tannsykdommer. Den aller mest effektive metoden er tannpuss. Er tannpuss helt nytt for deg og dyret ditt, kan det være lurt å begynne med en fingersokk i stedet for en tannbørste. Det er viktig å vurdere dyrets alder og størrelse når man velger metode. Tannpuss og bruk av tannprodukter har best virkning når tennene er rene. Vi anbefaler derfor at du starter med forebyggende tiltak allerede i morgen, hvis ikke annet er avtalt med veterinæren.

Ønsker du nærmere veiledning om tannpuss; snakk med oss!

Veterinæren kan ha foreskrevet antibiotika til ditt dyr grunnet infeksjon i munnhulen, eller forebyggende før tanntrekk. Medisinen kan du hente på apoteket. Begynn kuren i morgen. Følg instruksjonene på resepten.

Lurer du på noe mer, ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne!
Vennlig hilsen veterinærene og dyrehelseteamet ved AniCura Sotra.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.