Tanntrekk

I dag har dyret ditt fått tannbehandling ved AniCura Sotra, og har også fått trukket én eller flere tenner.

Etter en tanntrekk blir hullet sydd igjen med en tynn tråd spesielt laget til munnhulen. Den er gjennomsiktig og vil brytes ned av seg selv etter 8 uker. Ved trekking av melketenner blir det ikke sydd. Hunden/katten din vil være sår i munnen en tid fremover. For at sårene skal kunne gro, er det viktig at munnen og tannkjøttet ikke utsettes for harde tyggegjenstandet. Det betyr at de neste to ukene bør bestå av myk kost i form av boksemat eller oppblødt tørrfôr. Vi anbefaler Hill’s a/d de første dagene. Det er et svært lettfordøyelig og smaksrikt alternativ, rikt på energi - utviklet til både hund og katt. Unngå også harde tyggeleker, bein og griseører, pinner og trekkleker i denne tiden.

Trekking av permanente tenner er forbundet med smerter, og du har derfor fått med deg en resept på smertestillende tabletter som du kan hente på apoteket. Begynn kuren i morgen. Følg instruksjonene på resepten. Veterinæren kan ha foreskrevet antibiotika til ditt dyr grunnet infeksjon i munnhulen, eller operasjon i kontakt med kjevebeinet. Medisinen(e) kan du hente på apoteket. Begynn kuren i morgen. Følg instruksjonene på resepten.

Gode rutiner når det kommer til tannhelse er vel så viktig for våre firbeinte venner, som det er for oss. Det finnes mange forebyggende tiltak som kan være med på begrense dannelsen av plakk og tannstein, som med tiden vil kunne forårsake mer alvorlige tannsykdommer. Den aller mest effektive metoden er tannpuss. Er tannpuss helt nytt for deg og dyret ditt, kan det være lurt å begynne med en fingersokk i stedet for en tannbørste. Det er viktig å vurdere dyrets alder og størrelse når man velger metode. Tannpuss og bruk av tannprodukter har best virkning når tennene er rene. Vi anbefaler at du starter med forebyggende tiltak når helingsprosessen er over, og dyret ikke lenger er sår i munnen (ca 14 dager).

Ønsker du nærmere veiledning om tannpuss; snakk med oss!

Vær oppmerksom på forandringer i tannkjøttfarge, eller vond lukt som kan indikere infeksjon. Du er velkommen tilbake til en kontrolltime etter 10-14 dager. Kontrollen er inkludert i prisen.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.