Preanestetisk blodprøve

Gi dyret ditt den sikreste narkosen!

En grundig klinisk undersøkelse blir alltid gjort i forkant av bedøvelse, men den kan bare gi oss en begrenset mengde informasjon om dyrets helsetilstand. En preanestetisk blodprøve er derfor noe vi anbefaler til alle dyr som skal bedøves hos oss, uansett alder og helsetilstand, men spesielt til eldre dyr og dyr med kjente helseutfordringer. Prøven vil fortelle oss om dyret er friskt nok til å tåle en bedøvelse. Med jevne mellomrom oppdager vi nedsatt funksjonsevne på indre organer som ikke har vært kjent for eier fra før og som ikke har gitt noen symptomer hos dyret.

Å bedøve et dyr er aldri helt uten risiko. Bedøvelse og narkose er en kunstig form for søvn og det finnes ingen midler som ikke har kortvarige bivirkninger. I ulik grad vil bedøvelsen øke belastningen på hjerte- og karsystemet, respirasjonen (lungene) og nyrene så lenge dyret sover. Til helt friske dyr bruker vi den kombinasjonen som gir best sedasjon/narkose, best smertestillende virkning og raskest oppvåkning.

Noen pasienter har kroniske eller forbigående helseutfordringer som kanskje ikke gir noen problemer i hverdagen, men som vi må ta hensyn til når vi skal velge medikamenter. Da kan det hende vi må velge noe annet enn førstevalget vårt. Ikke en dårligere narkose, men en som er skreddersydd for en pasient med andre utfordringer enn standardpasienten.

Ved å ta en preanestetisk blodprøve gir du dyret ditt den sikreste narkosen som er mulig å oppnå. I noen sjeldne tilfeller har vi avlyst operasjoner grunnet for store avvik på blodprøvene. Da blir fokuset å oppnå normale og/eller stabile blodverdier slik at belastningen ved narkose ikke blir større enn nødvendig.

En preanestetisk blodprofil koster kr 1467,-

I videoen under forteller dyrepleier Malene ved AniCura Dyresykehuset Bergen Nord om preanestetiske blodprøver.

Flere nyheter

  • Skog- eller fjelltur med hunden?

    Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
      Les mer om dette
    • Flere påkjørsler om høsten

      Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
        Les mer om dette
      • Hund i varm bil

        Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.