Juni: Husk identitetsmerking!

Identitetsmerking er viktig, spesielt før ferien! Om du ikke allerede har ID-merket ditt kjæledyr, bør du gjøre dette nå.

Om sommeren er det mange som skal på ferie, og dermed setter kjæledyret på kennel eller til annet dyrepass.

Men våre pelsbarn er noen ekte vanedyr, og hater slike forandringer i hverdagen. Det er derfor ikke sjelden at de forsøker å stikke av fra sine passere i perioden, og om katten da rømmer fra et sted der den ikke er kjent fra før, vil den lett rote seg bort og "forsvinne".

ID-merking er viktig for å kunne identifisere kjæledyret dersom det kommer bort eller blir skadet og innlevert som "eierløst" til dyreklinikken. Uten en god identifisering, vil det være umulig for dyrlegen å finne ut hvor denne katten eller hunden hører hjemme, og muligheten for å varsle en bekymret eier blir vanskelig.

Hvordan ID-merke

I dag er ID-merking med mikrochipbrikke under huden, den vanligste identifiseringsmetoden, også til katter og mindre kjæledyr. Tidligere ble katter tatovert i øreflippen med et nummer som kunne identifisere eier. Denne tatoveringen hadde en tendens til å blekne over tid, og kunne gi falsk trygghet for eier. Derfor har man i dag gått helt bort fra denne metoden, og anbefaler mikrochip til alle kjæledyr.

Halsbånd kan brukes, men særlig hos katter, har disse lett for å bli revet av når katten smyger seg gjennom busker og kratt. Det anbefales derfor at halsbånd kommer i tillegg til chipmerking og ikke istedenfor.

Å sette inn en ID-brikke er fort gjort, nesten som å få en vaksine. En sprøyte inneholdende mikrobrikken settes inn under dyrets hud, og brikken injiseres før kanylen fjernes. Brikken er nå på plass og kan leses av med en chip-avleser. En slik avleser finnes i dag hos alle dyrleger og de fleste omplasseringsinstitusjoner. Det er derfor enkelt å få sjekket et funnet dyr om det har identifisering. En slik avlesing er som oftest også gratis å få utført.

AniCuraID

AniCuraID er en liten tag som du kan feste i kjæledyrets halsbånd. Denne er ikke ment som erstatning for mikrochip, men kan brukes som et supplement. Brikken gir deg tilgang til en nettside der du kan legge inn nødvendig informasjon om dyret og deg som eier. Slik kan finneren søke opp deg og kontakte deg enten via telefon eller e-post.

AniCuraID kan du lese mer om her.

Om du ønsker å lese mer om ID-merking og fordelene med dette, finner du god informasjon på Dyreidentitet sin hjemmeside.

Tilbud

I juni ønsker vi å ha fokus på hvor viktig det er med god identitetsmerking av alle kjæledyr. Ikke bare hunder, men også katter, kaniner og andre dyr som skal flytte i nytt hjem eller passes av andre i ferien. Det er nemlig da det lett skjer at dyret ditt forsvinner.

  • ID-merking med chip i juni kr 695,-
  • Halv pris på utvalgte halsbånd til katt og hund
  • Gratis AniCuraID-brikke

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.