AniCura elsker førerhunder!

AniCura Norge er stolte over å samarbeide med Blindeforbundet om utdanningen av førerhunder.

Vi elsker de skjønne små nøstene som tar på seg en så viktig oppgave som det er å hjelpe en blind eller svaksynt person. Det å ha en førerhund forandrer livet til den som får den, hunden gir en helt ny mulighet til å komme seg ut og til å fungere i det daglige.

Når AniCura skulle velge et stort prosjekt å støtte, var det mange gode kandidater, men ingen nådde så langt opp som førerhundene. Vi ser verdien en hund har for sin familie i hver dag, og vi vet hvor viktige alle kjæledyr er for nettopp sine eiere. Og når det gjelder førerhundene blir vi rørt til tårer over hvor stor forskjell de utgjør for sin eier.  

Veien frem til å bli en fullbefaren førerhund tar ca. to år, og bare halvparten av de som startet utdanningen blir kvalifiserte. 

Det er kostbart å både utdanne og holde førerhundene friske, og AniCura er glade for å få bidra både med penger og med veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Samarbeidet med Norges Blindeforbund ble inngått før jul, og vi er nå i gang med flere aktiviteter som skal bidra med å øke kunnskapen om førerhunder, samt å samle inn penger til det viktige arbeidet. De første spennende resultatene av samarbeidet vil bli vist i forbindelse med Førerhundens dag, den 26. april. Vi gleder oss! 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.