Kunnskap redder liv

Vi i AniCura står klare for å gi akutt hjelp, men om du selv vet hvordan du skal handle i en akutt situasjon er sjansen enda større for at det skal gå bra. Det er lurt å oppfriske kunnskapene sine regelmessig, og å ha riktig utstyr hjemme.

Om du har mulighet til å gi ditt dyr førstehjelp i et krisetilfelle, kan du både redde liv og forebygge skader.

Hvem som helst kan gi førstehjelp, men man bør i tillegg få dyret til veterinær der det kan få profesjonell hjelp så fort som mulig. Legg inn alle viktige telefonnummer på telefonen, slik at du raskt kan få hjelp om det er akutt.

AniCura Bergen Sør 55 11 60 60
Smådyrvakten i Bergen 820 90 060
   

Om du transporterer dyret ditt til veterinær, tenk på at det kan vært lurt å beskytte deg selv mot å bli bitt. Et skadet dyr kan både bite og klore på grunn av stress og smerter. Pass også på at dyret holdes varmt, og ring veterinæren for å si at dere er på vei! 

Fra 19. september og en måned fremover fokuserer vi i AniCura på informasjon om førstehjelp. Vi arrangerer gratis førstehjelpskurs (kursene er allerede fulltegnet her på Bergen Sør), og i butikken kan du få kjøpt førstehjelpspakke og andre praktiske ting som kan være nyttige å ha i hjemmet om uhellet skulle være ute. 

Vet du forresten hva du skal gjøre om din hund eller katt får hjertestans?

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.