Gull i kattevennlighet

Ikke alle dyr lunter logrende og glade inn på veterinærklinikken, og særlig katteeiere vet godt at det i blant kan være en prøvelse å få Pus med seg til den årlige vaksinen. Allerede når buret kommer frem hjemme kommer klørne ut, og livet blir vanskelig. Dette har vi forsøkt å gjøre noe med ved å gjøre dyresykehuset vårt så kattevennlig som mulig.

ISFM (International Society of Feline Medicine) er en internasjonal organisasjon for kattemedisin, og de har en sertifiseringsordning for klinikker som kalles Cat Friendly Clinic, der man må gjennom et trangt nåløye for å kunne vurderes. Nivåene man kan få er bronse, sølv og gull, der gull er beste og mest krevende for en klinikk å få.

Gjennom et omfattende arbeid og en møysommelig søknadsprosess, der vi har måttet vise til gode prosedyrer for håndtering og behandling av katter på klinikken, er AniCura Dyresykehuset Bergen Sør tildelt hedersbetegnelsen ISFM godkjent Kattevennlig klinikk med Gull i kattevennlighet! Fra før har AniCura Kongsvinger Veterinærklinikk også gullnivå, og i resten av Norge er det bare tre klinikker til med samme status.

For å få denne sertifiseringen må klinikken kunne tilby eget venterom kun for katter, samt eget kattebehandlingsrom og -oppstallingsrom. I tillegg må vi kunne mye om håndtering av katt, kattens atferd og inneha god medisinsk kunnskap om kattens velferd og helse.

Det er veterinær Vigdis Kaas - sammen med dyrepleierne Katrine Aase, Jorunn Ytrestøyl og Merete Låstad – som har satt kattens velferd på dyreklinikken i fokus. Og vi arrangerer jevnlig interne kurs, samt deltar på eksterne kurs for å holde oss jevnt oppdatert om emnet katt.

For oss er ikke en katt en liten hund, men en særegen art med helt andre behov enn hundens.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.