Verdens rabiesdag

Vårt land er kanskje fritt for rabies, men slik er det ikke i hele verden. 28. september markeres Verdens rabiesdag.

28. september er det Verdens rabiesdag, og veterinærer over hele verden samler seg i kampen mot denne fryktede sykdommen.

Rabies er ikke et problem her i Norge, men på verdensbasis dør ca. 59.000 mennesker av denne sykdommen hvert år, hovedsakelig i Afrika og Asia. mange av disse er barn, og de fleste smittes av infiserte hunder.

Hver dag drepes hunder inhumant fordi befolkningen i rabiesrammede områder er redde for å bli smittet av hundene. Ved å vaksinere hundene som finnes i rabiesområdene kan vi jobbe mot en verden fri for rabies. Målet er en rabiesfri verden innen 2030.

 
www.afya.org
 
www.missionrabies.com
 
www.rabiesalliance.org
For mer informasjon, besøk: 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.