Verdens rabiesdag

Vårt land er kanskje fritt for rabies, men slik er det ikke i hele verden. 28. september markeres Verdens rabiesdag.

28. september er det Verdens rabiesdag, og veterinærer over hele verden samler seg i kampen mot denne fryktede sykdommen.

Rabies er ikke et problem her i Norge, men på verdensbasis dør ca. 59.000 mennesker av denne sykdommen hvert år, hovedsakelig i Afrika og Asia. mange av disse er barn, og de fleste smittes av infiserte hunder.

Hver dag drepes hunder inhumant fordi befolkningen i rabiesrammede områder er redde for å bli smittet av hundene. Ved å vaksinere hundene som finnes i rabiesområdene kan vi jobbe mot en verden fri for rabies. Målet er en rabiesfri verden innen 2030.

 
www.afya.org
 
www.missionrabies.com
 
www.rabiesalliance.org
For mer informasjon, besøk: 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.