Halloween er ingen skikk for kjæledyr

31. oktober er det Halloween, en skikk som også flere og flere nordmenn etter hvert har begynt å feire. Men det er ikke alle hunder som liker å bli møtt av skrømt på kveldsturen, noen kan bli veldig redde og i verste fall reagere med å bjeffe mot de skumle vesenene som kommer mot dem.

Halloween feires med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier "Knask eller knep" og får godteri fra folk i nabolaget.

Lufte hunden

Ta hundens luftetur enten før det blir mørkt (og barna begynner å gå rundt i gatene) eller sent på kvelden etter at de fleste skjelettene og andre dødninger har gått hjem igjen. De fleste Halloween-feiringer begynner rundt 17-18 tiden når det er helt mørkt ute, og da kan din hund gjerne få ligge hjemme og kose seg istedenfor å være ute på tur i gaten. Eventuelt kan du ta på deg en hodelykt og gå på tur i skogen.

Ikke la hunden være med når det ringer på døren

Når det ringer på døren og utkledde barn tigger godteri, kan hunden din være igjen inne. Om den blir med ut i døren kan den bli skremt av de fremmede vesene som befinner seg utenfor, og i verste fall reagere med å bjeffe på barna. Dette er ikke gøy hverken for deg, hunden din eller de fremmøtte. Noen "vesener" kan også finne på å skremme hunden på gøy, noe som vil kunne få fatale konsekvenser hvis hunden din blir skikkelig redd.

Skumle kostymer

I følge tradisjonen er dimensjonene mellom vår verden og de dødes verden åpne på Halloween. Det er derfor ganske mye skummelt for hunden din å møte på på Halloween-kvelden. Det er helt normalt å treffe på skjeletter, hekser, vampyrer og lignende utkledninger på denne kvelden. Hunden din skjønner kanskje ikke at det bare er barn og ungdommer bak de skumle kostymene.

Slukk gatelykten

Om du ikke feirer Halloween eller har en hund du ønsker å skjerme denne kvelden, så slukker du ganske enkelt gatelyset. Da er tradisjonen at barna skal gå forbi og ikke ringe på døren hos deg.

Med ønske om en morsom Halloween-feiring for både deg og hunden din!

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.