Vær obs mot blågrønnalger når hunden bader

Det er observert mulig forekomst av blågrønnalger i ferskvann i Bergen, og nå vil vi advare hundeeiere som lar hunden sin bade.

I Åsane har en hund mistet livet etter bading i Liavatnet. Årsaken er ikke kjent, men Mattilsynet mistenker forgiftning med blågrønnalger, og går nå ut med advarsel til Bergens mange hundeeiere om å utvise forsiktighet ved bading.

Bergen Kommune er varslet og er i gang med miljørettete helsevern og utredning av byens mange badevann. Du kan lese mer om deres funn her.

Inntil vannene eventuelt friskmeldes, anmoder vi hundeeiere om forsiktighet ved bading i ferskvann (algeoppblomstring kan også forekomme i stillestående sjøvann).

Vær obs på lukt og slimete belegg på overflaten. Det vil ofte være synlig grønske og grønnfarge i slike vann, men av og til kan giften være frigitt i vannet og være tilstede selv om vannet ser tilsynelatende friskt ut. Giften kan også finnes i alger som vokser festet til bunnen, og som hunder kan spise i seg.

Om du mistenker at din hund er forgiftet med blågrønnalger, må du straks ta kontakt med veterinær! Symptomene er forskjellige, men allmenn uro og skjelvinger er de vanligste.

Du kan lese mer om blågrønnalger og forgiftning her.

Flere nyheter

    Error

    An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.