Gi hunden en god Halloween

31. oktober er det Halloween, og mange barn og voksne gleder seg til kveldens "Knask eller Knep". Men det er ikke alle hunder som liker å bli møtt av skrømt på kveldsturen, noen kan bli veldig redde og i verste fall reagere med å bjeffe mot de skumle vesenene som kommer mot dem.

Halloween feires med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier "Knask eller knep" og får godteri fra folk i nabolaget. Dette elsker barna. Men hunden din vil kanskje ha en helt annen oppfatning av hva som er gøy med Halloween enn det ungene har.

Her er våre forslag til hvordan gi hunden din en god Halloween-dag også.

Lufteturen

Gi hunden din en god luftetur, gjerne i skogen. Om du har småbarn som ennå ikke har begynt å gå knask eller knep i nabolaget, ta dem med på en kveldsmat-tur med hunden i skogen. Tar dere på hodelykter, så kan det bli en gøy spøkelsestur for ungene, samtidig som hunden får bruke nesen til alt det spennende skogen har å by på.

Velger du å gå langs veien, bør du ta hundens luftetur enten før det blir mørkt (og barna begynner å gå rundt i gatene) eller sent på kvelden etter at de fleste skjelettene og andre dødninger har gått hjem igjen. De fleste Halloween-feiringer begynner rundt 17-18 tiden når det er helt mørkt ute, og da kan din hund gjerne få ligge hjemme og kose seg istedenfor å være ute på tur i gaten.

Ikke la hunden være med når det ringer på døren

Når det ringer på døren og utkledde barn tigger godteri, kan hunden din være igjen inne i huset. Mange hunder synes det er ekstra gøy å være med og se hvem som kommer, men kan bli skremt av de fremmede vesene som befinner seg utenfor, og i verste fall reagere med å bjeffe på barna. Dette er ikke gøy hverken for deg, hunden din eller de fremmøtte. Noen "vesener" kan også finne på å skremme hunden på gøy, noe som vil kunne få fatale konsekvenser hvis hunden din blir skikkelig redd.

Da er det mye gøyere om du gir den et fristende tyggebein eller avleder den med å leke litt mens den verste "knaskerunden" pågår.

Dropp hundekostymet

I følge tradisjonen er dimensjonene mellom vår verden og de dødes verden åpne på Halloween. Det er derfor ganske vanlig med kostymer på Halloween-kvelden. Det være seg skjeletter, hekser, vampyrer og lignende utkledninger.

Hunden din skjønner kanskje ikke at det bare er barn og ungdommer bak de skumle kostymene, og den har heller ingen glede av å selv bli utkledd. Dropp hundekostyme, enda så morsomme de er for deg, så synes de færreste hunder det er gøy å bli ledd av (og ja, de skjønner at du ler av dem).

Slukk gatelykten

Om du ikke feirer Halloween eller har en hund du ønsker å skjerme denne kvelden, så slukker du ganske enkelt gatelyset. Da er tradisjonen at barna skal gå forbi og ikke ringe på døren hos deg.

Med ønske om en morsom Halloween-feiring for både deg og hunden din!

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.