Dyreklinikken Tromsø ble etablert i 1986 som «Tromsdalen Dyreklinikk AS» – den første dyreklinikken i Nord-Norge.

I 2013 åpnet vi et stort nytt dyresykehus på Stakkevollveien i Tromsø, og har nå tre avdelinger; Dyresykehuset Tromsø, Dyreklinikken Tromsdalen og Dyreklinikken Kvaløya.

Indremedisin, inkludert dermatologi

Vi har veterinær Karin Palova med spesialistutdannelse og lang erfaring i indremedisin fra Tyskland. 
I tillegg er vår mangeårige gode kollega Vigdis B. Rædergård ikke bare interessert i tenner og sykdommer i munnhulen, men også svært erfaren innenfor indremedisin. Særlig interessert er hun i katter!

Kirurgiteam Nord

AniCura Region Nord har utviklet et team av kirurger, noe vi mener er fruktbart for kunnskapsutvikling. Samtidig er vi heldige som er svært godt utstyrt både diagnostisk og behandlingsmessig. Fra april 2020 vil vi også ha Andreas Hermann, Diplomat i kirurgi (Dipl. ECVS) med på laget. Andreas' fagområder dekker et stort spekter innenfor bløtvevskirurgi og ortopedi, hvor artroskopi, ortopedi og neurokirurgi er hans spesielle interesseområder. 

Vi tilbyr bl. a. avansert ortopedi som flere teknikker for korsbåndskirurgi; TPLO, TTA, Tight Rope og MMP, hvorav TPLO ofte er den foretrukne metoden, spesielt for store hunder. Videre har vi flere prosedyrer for operasjon av patellaluksasjon, vi utfører PAUL-operasjoner av albueledd, frakturkirurgi med mange prosedyrer og bløtvevskirurgi inkludert øye.


Artroskopi utgjør sammen med CT og MRI gode diagnostiske muligheter, samt minimalt invasive operasjonsteknikker.

Billeddiagnostikk

Vi har satset stort på billeddiagnostikk gjennom ny og god CT-maskin, avansert ultralyd og tilgang til MRI. En av veterinærene våre; Silje Karlsen har kommet langt i spesialiseringen – og satser friskt på GP CERT i Diagnostic Imaging i England. Vi har også egen radiograf hos oss; Tove Kurthi. Innenfor AniCura-systemet har vi tilgang til billeddiagnostisk telemedsisin og CT-undersøkelser av alle henviste pasienter blir tolket av Diplomater i billeddiagnostikk.

Kardiologi

Hjerteutredning med ekkokardiografi, holter, elektrokardiografi, blodtrykksmåling og billeddiagnostikk har vi godt på plass gjennom Liva Ihle Vatne, GPCertFelP, CertVC, Kardiologi. Liva arbeider til daglig utelukkende med hjertelidelser ved AniCura Dyresykehus Oslo, men har faste dager med konsultasjoner og mottakelse av henviste hjertepasienter hos oss sammen med Silje Karlsen som har kommet langt med tilsvarende videreutdannelse. Silje arbeider fast ved Dyresykehuset i Tromsø.

Reproduksjon

Reproduksjon har vært et satsingsområde over tid, og med avansert lab-maskin for måling av progesteron og tilbud om endoskopisk inseminasjon og diagnostikk mottar vi ganske mange pasienter for utredning og inseminering.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.