Obs – ny adresse

Vi har flyttet inn i nye, flotte lokaler og blitt dyrehospital med utvidet tilbud. Adressen er Kallerudlia 6 2816 Gjøvik. Velkommen!

Sommertips til deg og ditt kjæledyr

Det er deilig sommer, og både hunder og katter får ekstra mye energi. Kanskje blir det spontane bad, turer i ukjent terreng og nysgjerrige oppdagelsesferder der både det ene og det andre kan ligge på lur.

Flått
Disse småkrypene kan bære med seg flere sykdommer. Forebygg aller helst med et middel du får av veterinæren, og husk at det ikke er samme middel til hund og katt! Katter kan bli forgiftet av midler for hund. Ha en pinsett lett for hånden hjemme, og gå over pelsen til ditt dyr ofte. Jo raskere du får bort flåtten, desto mindre er risikoen for overføring av sykdom.


Insekt og orm
Bier, veps, maur og humler er de insektene som oftest stikker hund og katt. En del dyr får ingen symptomer i det hele tatt, men andre kan være overfølsomme og reagerer kraftig på bare et eneste stikk eller bitt. Ved vepsestikk skal brodden fjernes og såret vaskes. Om det klør mye kan man bruke kløedempende salve og sette på en halskrage for å unngå slikking. Ved stikk eller bit i munnhule eller svelg bør alltid veterinær kontaktes!


Ormebitt
Er man blitt bitt og gift har kommet inn i kroppen, oppstår et kraftig og øm hevelse som øker suksessivt i størrelse. Dyret får ofte akutt halthet og smerte, og giften kan forårsake en livstruende sjokktilstand. Hold dyret så rolig som mulig etter at det er blitt bitt, og om du kan er det beste å bære det til bilen. Ikke forsøk å suge ut gift, kjøle bittet ned eller å stoppe blodsirkulasjonen. Oppsøk veterinær så fort som mulig!


Heteslag
La aldri ditt dyr sitte igjen i bilen om du ikke kan ha den i skyggen med vinduene åpne. Tenk på at solen flytter seg, og at det selv i en bil som står i skyggen fort blir varmt som i en badstue! Dyr som får heteslag får rask pust og svak puls. De blir matte og kan besvime. Om du finner et dyr med heteslag er det viktig å få ned kroppstemperaturen raskt. Den enkleste måten er å senke temperaturen på er å helle kjølig vann over dyret, vifte det, og til slutt pakke det inn i våte, kalde håndklær. Oppsøk alltid veterinær! Les mer om heteslag hos hund her!

 

Algeforgiftning
Om hunden har badet i vann med blågrønne alger, bør du skylle den med rent vann så raskt som mulig. Symptomer på forgiftning som brekninger og diaré (i blant blodig) kan komme raskt etter at hunden har fått i seg vann med alger i. Andre symptomer kan være bleke slimhinner, svakhet, vansker med å puste, dårlig koordinasjon og i blant kramper. Algeforgiftning er livstruende, og selv om dyret har fått riktig behandling kan det ende med varige leverskader. Kontakt alltid veterinær om du mistenker at din hund har vært i kontakt med vann med alger i.

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.