Obs – ny adresse

Vi har flyttet inn i nye, flotte lokaler og blitt dyrehospital med utvidet tilbud. Adressen er Kallerudlia 6 2816 Gjøvik. Velkommen!

Før ditt besøk

Bestilt time

Om dyret ditt ikke har en sykdom eller skade er av akutt karakter kan man bestille tid til veterinæren i forkant av besøket. Som hovedregel blir en forhåndsbestilt time billigere enn et akuttbesøk. Ved en timeavtale finnes det vanligvis mulighet for utvidede undersøkelser ved behov.

En del undersøkelser krever spesielle forberedelser før besøket. For eksempel ved ultralyd av urinblæren eller om veterinæren ønsker en urinprøve for videre utredning. Spesielle instruksjoner gjelder ved forberedelser til narkose og operasjon. Det kan også være greit å faste dyret noen timer før besøket. Noen ganger vil det være aktuelt å gi seditative midler for at en undersøkelse skal kunne gjennomføres og i blant er det anbefalt å ta en blodprøve. Resultatet av en blodprøve vil bli sikrere om ditt dyr er fastet før prøvetakning. 

Forbered hjemme

Ettersom hunder og katter selv ikke kan formidle sin sykdomshistorie er dyreeierens historie og iakttagelser veldig viktig og i blant avgjørende for å stille korrekt diagnose. Skriv gjerne ned dyrets sykdomshistorikk, symptomer og hvor lenge det har pågått. Er dyret henvist fra en annen veterinær er det en fordel om journalen tas med eller gjerne sendes i forveien til veterinæren. Det kan også være bra å dokumentere symptomene med bilde eller video om de ikke er til stede konstant.

 

Hos veterinæren

Hunder skal alltid være i bånd når de er på klinikken/dyresykehuset. Blir hunden stresset av å være i venterommet kan den vanligvis vente utenfor eller i bilen om det ikke er for varmt. Ved veterinærbesøk bør katter transporteres i et transportbur eller transportveske. Katter kan bli skremt av andre dyr og det kan bli vanskelig å holde dem på fanget. Den viktigste årsaken til at hunder og katter skal være i bånd eller i bur er for å unngå spredning av smitte. Hunder og katter skal ikke bli tilbudt å hilse på hverandre av denne grunnen. Ved høy risiko for smitte skal ditt dyr vente ute eller i bilen.

 

Stamtavle og pass

Ved øyelysning, helsekontroller, visse typer røntgenundersøkelser samt vaksinasjoner behøves hunden eller kattens pass og/eller stamtavle som bekrefter deres identitet. Dyrets id-nummer kontrolleres ved besøket.

La oss snakke om tenner!

Mange dyreeiere tror at vennen deres har en sunn og frisk munn, men de tar feil. Faktisk har 80 % av alle voksne hunder og katter problemer med tannhelsen, men det kan være vanskelig å vurdere for dyreeieren selv. Vi er her for å hjelpe vennen din med å få et sunnere smil!

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.