Nye dyrepass

Nå har de nye dyrepassene kommet!

Våre gode kollegaer på AniCura Follo Dyreklinikk har skrevet litt informasjon angående de nye passene som vi anbefaler alle dyreeiere å lese dersom du skal ut  å reise med ditt kjæledyr:
 
Nå har de nye passene kommet! Hvis hunden eller katten trenger nytt pass for å reise til utlandet er det nå mulig å få det her! De nye passene er tilpasset EUs retningslinjer, og er sikret med laminering av siden der dyret identifiseres, noe som gjør det vanskeligere å forfalske passet. Dette er veldig bra, da det har vært mye problemer med falske pass og ulovlig innførsel av hunder.
 
Det er også nye retningslinjer for utfylling av passene, og det er mer tidkrevende og omfattende enn før, i tillegg til at passene, på grunn av lamineringen og flere innholdssider, er dyrere i innkjøp. Derfor blir de nye passene også noe dyrere enn de gamle. De nye passene har mange flere sider for ormekurattestering, slik at det i mindre grad vil bli nødvendig å få nytt pass selv om man reiser mye og jevnlig gir ormekur.
 
Vi vil forsøke å skrive ut pass i poliklinikken som før, men fordi veterinæren må delta i utfyllingen og må laminerte passet etter signering,og det vil ta endel tid å gå gjennom det som er fylt ut, kan det i perioder med stor pågang i resepsjonen hende at det ikke er mulig å få med passet samme dag som man bestiller det.
 
Husk at dyret må være med når det skal få skrevet ut pass, da vi uansett om vi kjenner dyret godt eller ikke er nødt til å scanne chipen og kontrollere ID før passet lamineres. Eier må signere i passet for at det skal være gyldig. Vær oppmerksom på at det kun er eier som kan reise med dyret, det gjelder også til og fra Sverige. Alle som skal reise med dyret må være skrevet inn i passet, og må ha signert før avreise. Eier kan selv skrive inn flere eiere/medeiere i passet. Dyr med utenlandske pass skal ikke få utskrevet norske pass dersom ikke det gamle er fullt.
 
Alle dyreeiere er selv ansvarlige for at alle regler følges og at papirer og vaksiner osv er i orden før avreise. Gå alltid inn på www.mattilsynet.no før du reiser og sjekk at du ikke har glemt noe. Husk at andre land kan ha egne regler. Husk også at det kan være viktig å forebygge andre sykdommer enn bare revens lille bendelorm og rabies.
 
Spør oss om annen forebygging, som flått- og loppebehandling, vaksinering mot leptospirose, forebygging mot hjerteorm osv før dere reiser! :-)

Flere nyheter

  • Vi kårer Årets blodgiver 2023

    14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
      Les mer om dette
    • Avkjølende tips for varme dager

      Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
        Les mer om dette
      • Når noen skal passe dyret ditt

        Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.