Nye pass!

Fra 1. juni utstedes nye pass til hund, katt og ilder. Fra nå av må passene bestilles hos oss 2-3 dager før de er klare til utlevering.

Må bestilles 2-3 dager i forveien

De nye passene skal utfylles mer omfattende, det stilles høye krav til attestasjon og de skal lamineres. Det tar nå lengre tid å få dem ferdig utfylt, og vi må derfor ha et par dager på oss fra bestilling til vi har dem klare.

Når du bestiller, ha gjerne alle data om dyret klart foran deg. Vi trenger også dato for når dyret ble chip-merket.

Ta med klistrelapp med id-strekkoden for påklistring i passet.

Er gamle pass gyldige?

Ja. Passen e er gyldige ut dyrets liv, eller til de er utskrevet, men pass utskrevet etter 29. desember 2014,  krever et vedlegg. Dette får du hos oss.

Hva må jeg ha med når jeg skal kjøpe pass?

Du må ha med dyret, gjerne stamtavle, helst klistrelappen med ID-strekkoden og ID-kort for deg selv. Det er dyrets eier som skal stå i passet, men det kan stå flere eiere. Bare de som er oppført i passet, kan reise med dyret som passet tilhører.

Dyret mitt er ikke id-merket. Hva da?

Dersom dyret ikke er ID-merket fra før, må vi gjøre dette før vi kan gi ut pass. Til dette må du bestille en time til konsultasjon.

Hvem trenger pass?

Alle hunder, katter og ildere som skal ut av landet og tilbake igjen, må ha pass. Det er litt ulike regler for de ulike landene, så les deg opp på Mattilsynets hjemmesider om hva som kreves for tilbakeførsel fra det landet du skal reise til. Hvilke forhåndregler du må følge for å reise til utlandet, må du kontakte landets ambassade for å få informasjon om.

 

Vår kompetanse og omsorg - din trygghet!

 

 

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.