Minehunden Bufty

Takket være sin utmerkede luktesans er hunder til uvurderlig hjelp i arbeidet med å oppdage miner og eksplosiver.

I et samarbeid med organisasjonen "Veterinärer utan gränser" i Sverige, VuG-Sverige, har AniCura fått mulighet til å bidra til minehunden Buftys verdifulle arbeid i Irak. Den fem år gamle malinoistispen Bufty startet opplæringen som minehund i Bosnia, og kom til Irak i 2012. Der ble hun trent opp av føreren sin, Muhammed Ali Sdiq, til å gjenkjenne luktene i miljøet og av de eksplosive stoffene som forekommer. Etter at hun fullførte opplæringen i mai 2013, har hun arbeidet som minehund i den kurdiske delen av Irak. De tre siste årene har Bufty og Muhammed Ali Sdiq gjennomsøkt i snitt 1 000 m2 landareal per dag, mark som nå kan tas i bruk av mennesker igjen. 
Minehunder brukes hovedsakelig i områder der risikoen for miner er lav til middels høy, samt som et supplement til den tekniske mineryddingen i områder med høy risiko. Ingen minehunder er kommet til skade i arbeidet. 
– Det arbeidet som MAG utfører, er utrolig verdifullt. I minehundprosjektet ser vi enda et eksempel på dyrenes store betydning for menneskers liv og helse. Jeg er glad og stolt over at vi i AniCura, gjennom VuG Sverige, har fått mulighet til å bidra til en sikrere tilværelse og en god samfunnsutvikling i en utsatt del av verden, sier Charlotta Warnhammar, i AniCura.
Organisasjonen MAG driver virksomhet i et område av Irak som tar imot mange flyktninger fra Syria. MAG har sørget for at man har kunnet bygge flyktningleirer på minefri mark og de informerer også alle nyankomne om risikoene.
AniCura sponser Bufty sammen med Veterinærer uten grenser, så hun kan fortsette med sitt utrolig verdifulle arbeid.

Her leker Bufty i badebassenget etter en dagsøkt. Deilig! 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.