Nytt kompetansesenter på Sørlandet

AniCura åpner nytt og unikt kompetansesenter på Sørlandet. Senteret ved Dyreparken i Kristiansand skal sørge for at hele regionen får tilgang til den beste veterinærmedisinske ekspertisen. Her ivaretas hele dyret, på beste mulige måte.

Ved AniCura Dyreklinikk Sørlandet utvides nå staben med flere spesialiserte veterinærer med lang videreutdanning innen flere felt. 
tanken er å samle spesialkompetansen på et sted, slik at pasienter som trenger ekstra oppfølging kan få et bredt og sammensatt tilbud. 

Veterinærene som vil bli å se ved Travparken fremover er blant annet Kirsti Bjørndal som har spesialkompetanse på hjerteutredninger og hjertemedisin. Hun har mange års erfaring innen kardiologi, ultralyd og indremedisin. Hun er medlem av Norsk forening for veterinær kardiologi (NFVK), og har godkjennelse for å undersøke for arvelig hjertesykdom hos hund.

Inge Vogt Engeland er spesialist i hundens og kattens sykdommer og har, som første veterinær i Norge, en mastergrad i kardiologi. Som smådyrspesialist og indremedisiner vil han også lede det nye spesialistprosjektet, der flere veterinærer blir veiledet gjennom den treårige norske spesialistutdanningen. 

Spesialistprosjektet

I vår settes også AniCuras spesialistprosjekt i gang. Proskjektet tar sikte på å veilede unge veterinærer gjennom den norske spesialistutdannelsen og få tittelen smådyrspesialist - en tittel svært få norske veterinærer innehar. 

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.