Nytt kompetansesenter på Sørlandet

AniCura åpner nytt og unikt kompetansesenter på Sørlandet. Senteret ved Dyreparken i Kristiansand skal sørge for at hele regionen får tilgang til den beste veterinærmedisinske ekspertisen. Her ivaretas hele dyret, på beste mulige måte.

Ved AniCura Dyreklinikk Sørlandet utvides nå staben med flere spesialiserte veterinærer med lang videreutdanning innen flere felt. 
tanken er å samle spesialkompetansen på et sted, slik at pasienter som trenger ekstra oppfølging kan få et bredt og sammensatt tilbud. 

Veterinærene som vil bli å se ved Travparken fremover er blant annet Kirsti Bjørndal som har spesialkompetanse på hjerteutredninger og hjertemedisin. Hun har mange års erfaring innen kardiologi, ultralyd og indremedisin. Hun er medlem av Norsk forening for veterinær kardiologi (NFVK), og har godkjennelse for å undersøke for arvelig hjertesykdom hos hund.

Inge Vogt Engeland er spesialist i hundens og kattens sykdommer og har, som første veterinær i Norge, en mastergrad i kardiologi. Som smådyrspesialist og indremedisiner vil han også lede det nye spesialistprosjektet, der flere veterinærer blir veiledet gjennom den treårige norske spesialistutdanningen. 

Spesialistprosjektet

I vår settes også AniCuras spesialistprosjekt i gang. Proskjektet tar sikte på å veilede unge veterinærer gjennom den norske spesialistutdannelsen og få tittelen smådyrspesialist - en tittel svært få norske veterinærer innehar. 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.