Etter besøket hos oss

Når kjæledyret ditt har vært til behandling hos oss er det flere ting man også må tenke på i etterkant av besøket.

Informasjon etter vaksinering

Etter vaksinering er det vanlig at hunden/katten blir noe slapp. Bivirkninger forekommer sjeldent, men dersom dyret får hevelser, blir unormalt slapp eller får andre bivirkninger er det viktig å kontakte oss raskest mulig.

Informasjon etter tannbehandling

Ved tannbehandling blir hunden intubert, derfor vil det forekomme at hunden/katten kremter/hoster det første døgnet, og dette er helt normalt.
Det er også vanlig at de er slappe og trøtte etter sedasjonen, og det anbefales derfor at dyret får hvile på et varmt og lunt sted til det våkner helt.

  • Ta vekk både vann og mat til dyret er helt våken.

For å hindre tannsteindannelse i fremtiden anbefaler vi at tennene til dyret pusses daglig, gjerne med en myk tannbørste eller "fingervott". Det finnes også forskjellige tyggelapper, pastaer og spesialfôr til både hund og katt som er veldig bra i kampen mot tannstein. Spør oss gjerne om tips og råd om de ulike produktene.


Informasjon etter tanntrekk

Ved tanntrekk blir det sydd med selvoppløselig tråd i munnen på dyret, det vil si at det ikke er nødvendig å fjerne stingene. På grunn av stingene og sårhelingen skal hunden/katten bare ha våtfôr/oppbløtt fôr i 12 dager fremover. Den skal heller ikke ha tilgang til tyggebein, harde leker, pinner o.l.
Tannpuss kan startes opp etter 12 dager.


Ved tannbehandling blir hunden intubert, derfor vil det forekomme at hunden/katten kremter/hoster det første døgnet, og dette er helt normalt.
Det er også vanlig at de er slappe og trøtte etter sedasjonen, og det anbefales derfor at dyret får hvile på et varmt og lunt sted til det våkner helt.

  • Ta vekk både vann og mat til dyret er helt våken.

For å hindre tannsteindannelse i fremtiden anbefaler vi at tennene til dyret pusses daglig, gjerne med en myk tannbørste eller "fingervott". Det finnes også forskjellige tyggelapper, pastaer og spesialfôr til både hund og katt som er veldig bra i kampen mot tannstein.


Informasjon etter operasjon

Pasienter som har vært gjennom en operasjon krever oppfølging den første tiden etterpå.

Sårstell

Operasjonssåret bør holdes rent og tørt. Det bør kontrolleres daglig og veterinær bør kontaktes hvis det væsker, blør, hovner opp eller om det har løsnet sting. Ved hjemsendelse er såret som regel dekket av et plaster, dette kan fjernes etter et døgn dersom det ikke faller av. Såret trenger ikke å renses hjemme.


Stingene bør sitte 10-14 dager. For å beskytte såret bør hunden eller katten ha på seg skjerm eller body til stingene er fjernet. I noen tilfeller blir det sydd innvendige sting som ikke trengs å fjernes, men såret bør alikevel kontrolleres etter ca 10 dager og bør beskyttes på samme måte som andre operasjonssår.

Medisinering

Etter en operasjon blir dyret behandlet med nødvendige medisiner. Hvilke medisiner avhenger av hvilken type operasjon som er utført. Ved hjemsendelse er de aktuelle medisinene gitt for hjemsendelsesdagen, videre medisinering vil bli gjennomgått av din veterinær.


Aktivitet

Generelt bør pasienten holdes i ro frem til stingfjerning, det vil si kun korte turer i bånd, katter må holdes inne og mest mulig hvile. Etter enkelte typer operasjoner (leddbånd, brudd, rygg etc.) vil individuell oppfølging og opptrening (tredemølle, svømming o.l.) bli gjennomgått.


Fôring

Etter en operasjon har kroppen større behov for energi enn vanlig, det er derfor viktig med et godt og energirikt fôr den første perioden. Dersom dyret ditt trenger spesialfôr vil veterinæren informere om dette.

Overvektige dyr som har vært gjennom visse typer operasjoner (leddbånd,rygg etc) har godt av å gå ned i vekt, men bør ikke settes på slankefôr den første perioden. Snakk med din veterinær om dette.


Ikke nøl med å ringe oss dersom dyret ditt har vært inne til en behandling hos oss og du har flere spørsmål som har dukket opp etter at du kom hjem.
Ring oss på tlf 380 95 500.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.