Gull i "kattevennlighet"

HURRA!! Vi har fått hedersbetegnelsen "Kattevennlig klinikk"!

ISFM er en internasjonal organisasjon for kattemedisin, og de har en egen sertifiseringsordning for klinikker der man må gjennom et trangt nåløye for å kunne vurderes.

Vi har vært gjennom et omfattende arbeid og en møysommelig søknadsprosess der vi har måttet vise til gode prosedyrer for håndtering og behandling av katter på Dyresykehuset. Vi har denne sommeren endelig fått vite at vi har fått hedersbetegnelsen ISFM godkjent Kattevennlig klinikk med Gull i kattevennlighet!

International Society of Feline Medicine har laget et program de kaller Cat Friendly Clinic. I programmet ligger det retningslinjer og råd for å gjøre klinikk-opplevelsen så god som mulig for både katter og katteeiere, og klinikker verden over må dokumentere at de har alt lagt til rette før de får bruke tittelen Cat Friendly Clinic. Man kan oppnå bronse, sølv eller gullnivå, alt ettersom hvor kattevenlig jobb man har gjort.

Sommeren 2018 er det totalt 9 dyresykehus/klinikker i Norge som er sertifisert. Syv av disse Cat Friendly Clinics er i AniCura. Fire av disse er gullstandard, de resterende tre har sølv. I Bergen er vi stolte av å ha to(!) Dyresykehus priset til gull; AniCura Dyresykehuset Bergen Nord, og AniCura Dyresykehuset Bergen Sør! 

Les mer om "Cat Friendly Clinic" her: https://catfriendlyclinic.org/

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.