Vis respekt for de eldre!

I mars har vi fokus på seniorene blant kjæledyrene og gir råd om hvordan du som eier av en grå snute kan bidra til å minimere plager hos din firbente venn.

Vi får stadig spørsmål om hvor gammelt et dyr er i menneskeår, og det stemmer ikke alltid at et hundeår tilsvarer sju år for oss. For eksempel utvikler hunder og katter seg svært raskt de første årene. Men en ting som alltid går igjen, er at medisinsk regnes de for seniorer lenge før eier oppfatter dem som eldre. Hunder og katter begynner å utvikle aldersrelaterte plager og sykdommer allerede fra 7-8 års alderen, og noen store hunderaser allerede før dette.

Vi ønsker derfor i hele mars å ha fokus på de eldre. Vil du hjelpe kjæledyret ditt til et lengst mulig liv og en best mulig alderdom, er det bedre å ta den første seniorkontrollen litt for tidlig enn litt for sent.

Seniorkampanjen holdes sentralt på alle AniCura-klinikkene i hele Norge. Les mer om kampanjen her

P.s. Har du Norges fineste seniorhund? Delta i vår konkurranse da vel! https://finestesenior.anicura.no/

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.