Vis respekt for de eldre!

I mars har vi fokus på seniorene blant kjæledyrene og gir råd om hvordan du som eier av en grå snute kan bidra til å minimere plager hos din firbente venn.

Vi får stadig spørsmål om hvor gammelt et dyr er i menneskeår, og det stemmer ikke alltid at et hundeår tilsvarer sju år for oss. For eksempel utvikler hunder og katter seg svært raskt de første årene. Men en ting som alltid går igjen, er at medisinsk regnes de for seniorer lenge før eier oppfatter dem som eldre. Hunder og katter begynner å utvikle aldersrelaterte plager og sykdommer allerede fra 7-8 års alderen, og noen store hunderaser allerede før dette.

Vi ønsker derfor i hele mars å ha fokus på de eldre. Vil du hjelpe kjæledyret ditt til et lengst mulig liv og en best mulig alderdom, er det bedre å ta den første seniorkontrollen litt for tidlig enn litt for sent.

Seniorkampanjen holdes sentralt på alle AniCura-klinikkene i hele Norge. Les mer om kampanjen her

P.s. Har du Norges fineste seniorhund? Delta i vår konkurranse da vel! https://finestesenior.anicura.no/

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.