Vær obs mot blågrønnalger når hunden bader

Det er observert mulig forekomst av blågrønnalger i ferskvann i Bergen, og nå vil vi advare hundeeiere som lar hunden sin bade.

I Åsane har en hund mistet livet etter bading i Liavatnet. Årsaken er ikke kjent, men Mattilsynet mistenker forgiftning med blågrønnalger, og går nå ut med advarsel til Bergens mange hundeeiere om å utvise forsiktighet ved bading.

Bergen Kommune er varslet og er i gang med miljørettete helsevern og utredning av byens mange badevann. 

Inntil vannene eventuelt friskmeldes, anmoder vi hundeeiere om forsiktighet ved bading i ferskvann (algeoppblomstring kan også forekomme i stillestående sjøvann).

Vær obs på lukt og slimete belegg på overflaten. Det vil ofte være synlig grønske og grønnfarge i slike vann, men av og til kan giften være frigitt i vannet og være tilstede selv om vannet ser tilsynelatende friskt ut. Giften kan også finnes i alger som vokser festet til bunnen, og som hunder kan spise i seg.

Om du mistenker at din hund er forgiftet med blågrønnalger, må du straks ta kontakt med veterinær! Symptomene er forskjellige, men allmenn uro og skjelvinger er de vanligste.

Les mer om algeforgiftning ved å trykke her

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.