Vær obs mot blågrønnalger når hunden bader

Det er observert mulig forekomst av blågrønnalger i ferskvann i Bergen, og nå vil vi advare hundeeiere som lar hunden sin bade.

I Åsane har en hund mistet livet etter bading i Liavatnet. Årsaken er ikke kjent, men Mattilsynet mistenker forgiftning med blågrønnalger, og går nå ut med advarsel til Bergens mange hundeeiere om å utvise forsiktighet ved bading.

Bergen Kommune er varslet og er i gang med miljørettete helsevern og utredning av byens mange badevann. 

Inntil vannene eventuelt friskmeldes, anmoder vi hundeeiere om forsiktighet ved bading i ferskvann (algeoppblomstring kan også forekomme i stillestående sjøvann).

Vær obs på lukt og slimete belegg på overflaten. Det vil ofte være synlig grønske og grønnfarge i slike vann, men av og til kan giften være frigitt i vannet og være tilstede selv om vannet ser tilsynelatende friskt ut. Giften kan også finnes i alger som vokser festet til bunnen, og som hunder kan spise i seg.

Om du mistenker at din hund er forgiftet med blågrønnalger, må du straks ta kontakt med veterinær! Symptomene er forskjellige, men allmenn uro og skjelvinger er de vanligste.

Les mer om algeforgiftning ved å trykke her

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.