Før HD/AD røntgen/patella status/spondylose sjekk
Fra januar 2020 må alle hunder som skal til HD/AD avlesning være registrert inn i NKK sin database. Dette gjelder også for blandingshunder og hunder uten papirer (NOX-registeret). Utenlandske hunder må omregistreres før avlesning. Det må bestilles papirer på «mine sider» hos NKK og betales før bildene kan tas. Da får hunden tildelt et saksnummer. Uten disse papirene i orden har ikke klinikken mulighet til å ta bilder.
Minimumsalder for HD/AD røntgen er 12 mnd. Unntak for enkelte gigantraser som må ha fylt 18 mnd.
For ytterligere informasjon se NKK sin hjemmeside.
Husk å faste hunden i ca 12 timer før time for HD/AD/Spondylose undersøkelse. Dette innebærer at hunden ikke skal ha tilgang til mat, men den kan få fri tilgang til vann. Det er ikke behov for å faste hunden før sjekk av patellastatus.
Informasjon før tannsteinfjerning og tanntrekk
Her ved AniCura Jeløy Dyresykehus tar vi alle forholdsregler for å få en så trygg og smertefri tannbehandling som mulig. Før tannbehandling er det noen ting du som eier også må tenke på.
Hunder skal faste ca 12 timer før tannbehandling. Dette innebærer at hunden ikke skal spise mat, men skal ha tilgang til vann som vanlig. Katter og gnager bør ikke fastes.
Hvis dyret ditt går på medisiner, må dette informeres om ved levering.
Hunden skal luftes godt før behandling, gå gjerne en lengre tur.
Det kan være vanskelig å anslå en pris på forhånd før man ser grundig inn i munnhulen og eventuelt på tannrøntgen, eier må derfor ha lagt igjen telefonnummer ved levering og være tilgjengelig på telefon under tannbehandling av dyret. Når tannbehandlingen er ferdig, vil du bli kontakter av en veterinær eller dyrepleier/assistent.
Oppfølging etter en tannbehandling kommer an på hva som er gjort. Du vil få beskjed av veterinær eller dyrepleier/assistent ved utlevering av dyret.
Informasjon før operasjon ved Jeløy Dyresykehus
For at du og kjæledyret ditt skal få best mulig opplevelse hos oss ønsker vi å informere om noen enkle ting forut for den planlagte prosedyren. Skulle ting være uklart eller om dere har spørsmål ut over det som står beskrevet her er det bare å ringe oss på telefon 69 91 10 90.
Ved ankomst
Det er fint om dere møter presis til timen. Er ikke pasienten registrert hos oss fra før kan dere med fordel møte litt før for å gå gjennom registrering med resepsjonen før avtalt time. Noen dager har vi mange innleggelser fortløpende på morgenen og veterinærene vil kalle dere inn så snart de er ledige. Ved innlevering vil dere bli spurt en rekke spørsmål som det er fint om dere har klart for dere på forhånd. Vi vil blant annet spørre om hunden eller katten din har hatt problemer med narkose eller bedøvelse tidligere eller om den har noen underliggende sykdommer eller allergier som vil kunne ha innvirkning på den planlagte
prosedyren. Veterinæren vil hjelpe dere å bedømme hva som er relevant i det enkelte tilfellet.
Forberedelser
For at bedøvelsen eller narkosen skal være tryggest mulig er det viktig at pasienten fastes fra kvelden før planlagt prosedyre. Det vil si at dere kan tilby vanlig middag eller kveldsmat til dyret dagen før, men ikke la maten stå fremme over natten eller gi frokost samme dag som innlevering er planlagt. Vann skal være tilgjengelig hele tiden. Dyr under 2 kilogram eller under 3 måneder skal ikke fastes og dyr mellom 3-6 måneder skal ikke fastes mere enn 3 timer.
Kommer du med en hund er det viktig at den blir luftet godt på morgenen før innlevering. Vi ser helst at de har
både urinert og hatt avføring før innlevering. Katter er det viktig å holde innendørs fra kvelden før operasjon, slik at de er mulige å få tak i når dere skal reise til klinikken. De vil normalt gjøre fra seg i tilgjengelig kattekasse i løpet av natten. Katten reiser tryggest i et rent og solid reisebur. Vi merker og oppbevarer reiseburet til
katten din frem til hjemsendelse.
For å forebygge infeksjoner i forbindelse med operasjonen er det viktig at pasienten er ren og tørr i pelsen ved innlevering. Vi ser helst at hunder vaskes med klorhexidin sjampo en dag eller to før planlagt prosedyre. De må skylles og tørkes godt etter badet. Sjampoen fås utlevert i enkeltpakker i resepsjonen ved forespørsel, eller kan kjøpes hos veterinær/apotek. Vanlig hundesjampo vil også kunne fungere tilfredsstillende. Det er ikke behov for å ha med tepper, bamser, leker eller lignende. Halsbånd, seler og kobbel tar du med deg hjem etter innlevering, men det er viktig å huske på å ta de med igjen når du skal hente pasienten ved
hjemreise. Vi prøver å tilrettelegge på best mulig måte for å gjøre oppholdet for ditt kjæledyr så komfortabelt så mulig samtidig som vi ivaretar smittevern på klinikken.
Medisiner
Står dyret ditt på faste medisiner eller spesialfôr grunnet allergier er det veldig fint om dere tar med dette ved innlevering, slik at vi kan fortsette med de faste rutinene til dyret ditt under oppholdet hos oss. Gi faste medisiner som vanlig med mindre annet er avtalt på forhånd.
Etter de aller fleste operasjoner blir dyret oppstallet en eller flere dager for oppfølging og smertelindring.
Vi håper med dette å ha besvart en del spørsmål dere måtte ha i forbindelse med den planlagte prosedyren.
Skulle det være andre ting dere lurere på må dere gjerne spørre veterinæren ved innlevering eller ringe oss.
Fant du ikke det du lurte på? Ring oss på tlf. 69911090 så svarer vi deg så godt vi kan.