Kastrering hannhund

I dag har din hund blitt kastrert ved AniCura Sotra.

Før inngrepet fikk hunden lagt et venekateter. Dette ble fjernet igjen før du hentet ham. Du vil se at vi har klippet et felt på underarmen, og du vil kanskje se et lite hull. Noen ganger blør det litt når vi fjerner venekateteret, og det kan derfor være at hunden har en liten bandasje. Denne kan fjernes når dere kommer hjem. Som du vet, har hunden din vært i narkose, og han vil derfor være sliten når du henter ham. Det er ikke uvanlig hvis han legger seg til å sove resten av kvelden og natten. Fordi han har fastet før inngrepet, vil han være veldig sulten. Vær sikker på at hunden er våken nok før du gir ham mat, og hold et øye med han i starten når han spiser og drikker.

Etter at hunden din sovnet, fikk han smertestillende og operasjonsfeltet ble klippet, vasket og desinfisert. Deretter ble det gitt lokalbedøvelse i snittlinjen, og kirurgen laget et lite hull ovenfor pungen, som testiklene ble fjernet gjennom. Såret ble så sydd igjen i tre lag. Tråden som ble brukt, absorberes av kroppen og du trenger derfor ikke komme inn til stingfjerning. Operasjonssåret ble til slutt sprayet med et gjennomsiktig plaster. Dette er ofte mindre irriterende enn et vanlig plaster. Det er vanlig med en liten hevelse rundt eller over operasjonssåret. Denne vil gå tilbake av seg selv etter én til to uker. Hevelsen skal ikke være fuktig, varm eller væskende. Ta kontakt om du synes noe ser unormalt ut.

Det er viktig å passe på at hunden ikke slikker på operasjonssåret. Munnen og spyttet inneholder mange bakterier som dermed kan forårsake infeksjon. Vi vil derfor anbefale å bruke en halskrage eller body den første uken. La hunden ligge varmt og godt når han kommer hjem. Legg ham et sted i huset som er rolig og skjermet fra bråk, trekk og direkte sollys. For at såret skal få ro til å gro, og for å minske blødninger i pungen, er det viktig at dere tar det rolig de neste 14 dagene. Unngå lange turer og annen fysisk aktivitet. Korte tisseturer går fint. Da du hentet hunden fikk du med deg en resept på smertestillende. Disse kan du hente på hvilket som helst apotek. Siden han har fått smertestillende i dag, trenger du ikke starte behandlingen før i morgen. Følg instruksjonene på resepten/i pakningsvedlegget. Etter kastrering vil hunden få et nedsatt stoffskifte. Han vil også kunne få økt apetitt. Dette kan gjøre at hunden har lettere for å gå opp i vekt. Overvekt og fedme kan predisponere hunden for sykdommer som diabetes (sukkersyke). Spør oss gjerne om riktig fôr til din hund!

Lurer du på noe mer, ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne!
Vennlig hilsen veterinærene og dyrehelseteamet ved AniCura Sotra.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.