Chess

Art: Hund, Dachs
Alder: 5 år

Ved en undersøkelse ble det oppdaget en liten, fast kul under haken til Chess. Det ble tatt prøver og etter å ha undersøkt disse i mikroskop, kom veterinæren frem til at kulen mest sannsynlig skyltes en defekt i spyttkjertelkanalen som gjorde at spyttet lakk ut i vevet. Det ble anbefalt å fjerne spyttkjertelen. Over natten utviklet kulen seg akutt til en stor hevelse som dekket det meste av halsen til Chess. Han slet med å få til å spise og drikke, og han hadde også fått feber. Rundt spyttlekkasjen hadde det dannet seg rikelig med betennelsesceller.

Dagen etter var han derfor tilbake på klinikken for å få intravenøs væske og drenere pusset som hadde samlet seg opp. Vi tømte rundt 15-20 ml med puss! Chess fikk deretter en kur med antibiotika og smertestillende for å få kontroll på infeksjonen før vi opererte vekk kulen. 

3. september - 6 dager senere - ble Chess innlagt til operasjon. Alt gikk etter planen. Han sovnet rolig og fint og operasjonen forløp helt etter boken. Chess våknet raskt og var overraskende glad og aktiv allerede én time etter operasjonen. Det kunne ikke gått bedre!

Bilde 1: Operasjonen har begynt, veterinær Susan Fjeld og Lise Solem er dypt konsentrerte. Anestesidyrepleier Andrea passer narkosen og sørger for at Chess sover godt og smertefritt.

Bilde 2: Spyttkjertelen som har skapt alle problemene er løsnet fra omkringliggende vev og er snart ute av kroppen til Chess

Bilde 3: Veterinær Lise Solem har sydd inn drenet for å lede væske vekk fra såret, og holder på å lukke.

Chess kom tilbake tre dager senere for fjerne drenet og smerteplasteret, og ti dager senere for å fjerne stingene. Vi er kjempeglade for å se at han er tilbake til sitt gamle jeg!

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.