Gråpus

12. oktober kom Gråpus til oss med vondt i halen sin. Eier hadde lagt merke til at det kom litt puss ut fra den, men fikk ikke lov til å kikke. Da ble Gråpus sint! Veterinæren konstanterte raskt at dette var et bittsår og hun ble derfor innlagt og bedøvet. Ved første øyekast så såret relativt uskyldig ut, men da dyrepleieren skulle barbere vekk pelsen rundt såret, begynte huden å skrelle av. Såret ble bare større og større. Huden var rett og slett død. Et skalpellblad ble brukt til å fjerne all den råtne huden og rense sårkantene slik at halen kunne gro sammen igjen. Prognosen var usikker og amputasjon av haletuppen var et tema som kunne bli aktuelt hvis såret ikke ville lukke seg. Vi krysset fingrene!

Bilde: Dag 1, dag 3 og dag 6 (samme sted på alle bilder)

Å legge en bandasje på en hale er alltid en utfordring. Tyngdekraften jobber mot oss, og i tillegg skjønner ikke dyret at halen må holdes i ro. Løsningen ble derfor å sy den fast og det fungerte strålende! Haken var at Gråpus måtte bedøves for hvert bandasjeskift fremover. Over såret ble det lagt bandasjer av ren manukahonning som deretter ble pakket godt inn med polstring og vetflex. Manuka er en steril, medisinsk honning som har fantastiske antibakterielle egenskaper - naturens egen antibiotika.

Bilde: Bandasjen med honningplaster under, før den ble sydd fast.

Gråpus var inne for hyppige bandasjeskift for å følge med på betennelsen. Det ble lagt nye honningbandasjer hver gang, og hver gang var vi like forbløffet over hvor raskt såret grodde. Manukahonningen skal ha mye av æren for det, sammen med antibiotika, smertestillende og flinke eiere som tok godt vare på Gråpus underveis. 10. november, nesten en måned etter første besøk, var Gråpus inne til siste kontroll. Da var det såpass mye frisk, nytt vev på halen at Gråpus ble friskmeldt. Hun måtte selvfølgelig bruke kragen en stund til fremover, men slapp å bli bedøvet for flere bandasjeskift. Både vi og eier var lettet over at såret hadde grodd så fint og at Gråpus fikk beholde halen sin :)  

Bilde: Gråpus på kontroll en måned etter første besøk.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.