Også tøffingene kan skade seg!

Det var først etter at jeg satte henne ut av spannet mitt på sjekkpunktet i Neiden at jeg så at det ene skulderbladet stakk opp høyere enn det andre, forteller hundekjører Torkil Hansen.

Han har kjørt hundespann siden han var liten gutt, men i år var han uheldig med en av sine firbeinte venner under Finnmarksløpet. En av hundene hans, Pudder, som han har hatt siden hun var en liten valp, viste tegn til at noe var galt. Torkil merket at det ene skulderbladet virket høyere enn det andre.

«Jeg var ikke i tvil om at hun skulle flys til AniCura Dyresykehuset i Tromsø,» forteller Torkil.

Torkil Hansen fortsatte løpet uten Pudder, og hunden ble fløyet til Tromsø for å bli sett på av veterinær. Heldigvis var ikke skaden så alvorlig som fryktet, og Pudder kunne opereres.

Og diagnosen? Luksasjon av scapula, eller på godt norsk: skulderblad ute av ledd. «Dette er utrolig sjeldent og bare så vidt nevnt i litteraturen,»
sier smådyrspesialist og kirurg Bente Akselsen ved AniCura Dyresykehuset Trømsø. «Operasjonen gikk fint, og Pudder kommer til å bli frisk igjen!»

«Som hundekjører får du et utrolig nært forhold til hundene. Nå er jeg bare veldig, veldig glad», forteller matfar og «arbeidsgiver» Torkil.

 

Les hele saken hos NRK her. 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.