Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Fremkalling av brekning

Om du har sett at hunden har spist mat som er giftig for hund, som sjokolade, rosiner, druer eller medisiner, bør du oppsøke veterinær snarest. Er man tidlig nok ute, kan man fremkalle en brekning og på denne måten unngå problemer eller forgiftning.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Alle våre klinikker har mulighet til å gi brekningsmiddel i injeksjonsform til dyr som har fått i seg noe som bør kastes opp igjen. Om du vet at det ikke har gått mer enn to-tre timer siden hunden spiste noe den ikke burde ha gjort, kan det være lurt å prøve å få dyret til å kaste opp. Dyret skal ikke ha noen forgiftningssymptomer, og bør ellers være friskt, siden brekningen kan være intensiv og innebære en belastning for blant annet hjertet.

Det er ikke alt som bør kastes opp. Brekning er ikke passende dersom dyret har svelget et objekt med spisse kanter.