Alle katteraser

Med så mange katteraser å velge mellom, kan det være litt skremmende å finne den rette. Vi har satt sammen en liste over katteraser for å hjelpe deg med å forstå de forskjellige rasene og bestemme hvilken type katt som kan være din purrfekte venn.

Hvilken katterase passer deg best?

Enten du alt har bestemt deg for rase, eller du trenger litt veiledning, er vi her for å hjelpe deg med å finne din purrfekte firbeinte venn ❤️ Alt vi trenger, er svar på seks spørsmål!
Ta testen

Raser

Abyssiner

Abyssineren er en katt helt utenom det vanlige. Den er intelligent og utforskende, full av energi og lekenhet. Et morsomt og tullete familiemedlem som vil være i sentrum av alles oppmerksomhet.

Les mer om dette

Bengal

Hvis du ønsker en intelligent og energisk katt som minner om leoparder og asiatisk jungel, så er bengalkatt det riktige valget. Hvis du er klar for en utfordring da!

Les mer om dette

Britisk korthår

Denne runde og kosete teddybjørnen med luksuriøs pels er en intelligent, ærverdig og kjælen venn. Den kan virke litt reservert i starten, men når den blir kjent med deg blir den din mest hengivne følgesvenn.

Les mer om dette

Britisk langhår

Denne søte, rolige katten med rundt ansikt er i nær slekt med britisk korthår, og de ligner hverandre både når det gjelder utseende og personlighet. Hovedforskjellen er, som navnet tilsier, den lange, silkemyke og tykke pelsen.


Les mer om dette

Chartreux

Chartreux er en fransk katt som er stille, søt, vennlig og enkel å ha rundt seg. Rasen er elsket av det franske folket, og man finner den sjelden utenfor Europa. Denne lodne og søte katten er kjent for sin blågrå pels med ullaktig tekstur og klare kobber- eller oransjefargede øyne.

Les mer om dette

Cornish rex

Cornish rex er en rase med særegent utseende og en interessant historie. På den ene siden er de uavhengig, på den andre siden er de veldig sosial. Det er en perfekt følgesvenn for den som ønsker en aktiv, intelligent og lettlært kattevenn.

Les mer om dette

Devon rex

Noen sier de ligner en alv, noen Kate Moss og andre sier Yoda fra Star Wars. Disse kattene med deres spesielle utseende er virkelig noe for seg selv. Møt devon rex – den rampete og lekne katten med den uvanlige pelsen.

Les mer om dette

Europè

Dette er en intelligent, snill og kjælen venn som er perfekt for førstegangs katteeiere samt for familier. Den er en vennlig og avslappet rase som raskt tilpasser seg nye miljø – og er selvsagt veldig søt, myk og kosete.

Les mer om dette

Hellig birma

Elegant og smidig, med snøhvite poter, klare blå øyne og gyllen pels som er berørt av en gudinne. Hellig birma er det vennlige familiemedlemmet alle fortjener.

Les mer om dette

Maine coon

Maine coon er kjent som den snille kjempen, og er et fantastisk familiemedlem med rolig og vennlig temperament. Det er trolig også den største katterasen som finnes.

Les mer om dette

Neva Masquerade

Neva masquerade er en nydelig katt med en spesiell maskefarge. Det er en kjærlig venn med lang pels, muskuløs kropp og busket hale som gjør at den ser ut som en mini-villkatt.

Les mer om dette

Norsk skogkatt

Den norske skogkatten er et perfekt husdyr for en middels aktiv familie. Hvis du gir den et innendørs klatretre og mye kjærlighet kan dere ha en god venn i mange år.

Les mer om dette

Orientaler

Lik sin stamfar, siameseren, er orientaleren en intelligent og høylytt katt full av eventyrlyst og nysgjerrighet. Den elsker moro og er med på alt. Men det er også en krevende katt som vil ha full oppmerksomhet.

Les mer om dette

Perser

Hvis du er ute etter en litt krevende, men likevel verdig og snill følgesvenn, er perseren rasen for deg. Denne søte og hårete skapningen elsker å bli stelt og ligge i fanget ditt, eller på favorittstedet sitt. Og den krever at du behandler den med den respekten den fortjener.

Les mer om dette

Ragdoll

Har du noen gang sett en katt som ligger på rygg på kanten av senga, med beina strukket ut i alle retninger og hodet tippet over kanten slik at det ser ut som om den er knekt på midten? Hvis du har det, har du sannsynligvis møtt en ragdoll. Denne myke og fleksible pelsdotten er en søt og sann følgesvenn.

Les mer om dette

Russian blue

Russian blue er en vakker, slank og muskuløs katterase. De er kjent for sin luksuriøse, tette, sølvskimrende pels og strålende grønne øyne. Russeren, som den også kalles, kan være litt reservert. Men når dere har blitt kjent med hverandre vil dere utvikle et dypt og kjærlig bånd for livet

Les mer om dette

Siameser

Hvis du ønsker en intelligent, kjærlig og veldig pratsom følgesvenn, er siameseren rasen for deg. Men tenk deg godt om først. Disse nysgjerrige, aktive og høylytte kattene trenger mye oppmerksomhet og kan være krevende.

Les mer om dette

Sibirkatt

Denne sosiale, søte og lojale katten har stjålet hjertene til det russiske folket i tusenvis av år. Hvis du er på utkikk etter en flott familiekatt med lekent sinn og vennlig temperament, er dette rasen for deg.

Les mer om dette

Somali

Denne skjønnheten kalles noen ganger “revekatten” på grunn av sine store, spisse ører, grønne mandelformede øyne og buskete hale. Det er en intelligent, elegant og leken følgesvenn som elsker oppmerksomhet – du vil ha det mye moro sammen med denne søte pelsklingen.

Les mer om dette

Sphynx

Den hårløse Sphynx -katten er lett å gjenkjenne på grunn av sitt spesielle utseende. De store ørene, sitronformede øyne og rynkete hud som ligner semsket skinn gjør den unik. Men katten er også en trofast venn som elsker kos og ønsker å være din følgesvenn. Dette er en intelligent, nysgjerrig og kjærlig pusekatt.

Les mer om dette

Tyrkisk angora

Med sin lange, ballerina - liknende kropp og silkemyke pels, regnes tyrkisk angora som en nasjonalskatt i hjemlandet Tyrkia. Til tross for sitt delikate utseende er imidlertid tyrkiske angora lekne og intelligente katter, som kan være kjærlige med eierne. De er vennlige, men bestemte, med barn og andre kjæledyr.

Les mer om dette

Tyrkisk van

Tyrkisk van er en aktiv rase som elsker å klatre, hoppe og utforske. De er vennlige og kjærlige, spesielt mot familiemedlemmer. Og overraskende nok er denne pusekatten veldig glad i vann, så ikke bli overrasket om du får selskap i dusjen.

Les mer om dette

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.