Alle hunderaser

Med hundrevis av hunderaser å velge mellom, kan det være litt skremmende å finne riktig. Vi har satt sammen en liste over hunderaser for å hjelpe deg med å forstå de forskjellige rasene og bestemme hvilken type hund som kan være din perfekte firbeinte venn.

Hvilken hunderase passer deg best?

Enten du er så godt som sikker, eller du trenger litt veiledning, er vi her for å hjelpe deg med å finne din perfekte firbeinte venn ❤️ Alt vi trenger, er svar på seks spørsmål!
Ta testen

Raser

Australian sheperd

Australian sheperd, som ofte blir kalt Aussie, er en energisk hund med en historie som arbeidshund. Hvis du er villig til å bruke mye tid på å aktivere Aussie-vennen din, får du mye kjærlighet og en god følgesvenn.

Les mer om dette

Beagle

Beagle er en jakthund, opprinnelig avlet for å spore kanin og hare. De lever for å bruke nesen, og den leder dem gjennom livet. De er aldri lykkeligere enn når de følger en interessant duft – og apropos duft - de elsker mat! De ble avlet for å jakte i flokker, så de liker selskap og er generelt lettlivede. Med en kompakt og grei størrelse og en vennlig natur er beagelen en av de mest populære rasene for familier.

Les mer om dette

Berner sennen

Den populære Berner sennen har en lang historie som gårdshund i Sveits. I dag er det en populær familiehund for alle slags familier som ønsker et kjærlig, snilt og intelligent familiemedlem.

Les mer om dette

Bichon Havanais

Bichon Havanais er en kjærlig og lodden liten hund som har blitt en utrolig populær rase. Med sitt lekne sinn og hengivenhet til familien er det en fantastisk hund for mange familier.

Les mer om dette

Border collie

Border collie er den mest intelligente hunderasen i verden. Med sitt unike gjeterinstinkt og sin store samarbeidsvilje er denne rasen en populær rase i hundesporter og gjeting. En perfekt rase for den aktive hundefører, eller deg som har et aktivt friluftsliv

Les mer om dette

Cairn Terrier

Leter du etter en glad, nysgjerrig og leken hund? Vil du ha en venn du kan gå lange turer med, i stedet for å ligge på sofaen? Da kan en cairn terrier passe godt til deg.

Les mer om dette

Chihuahua

Chihuahua er en våken, svært intelligent og modig hund med et stort hjerte. Den er veldig lojal mot eieren og gjør alt for å beskytte de den elsker, lykkelig uvitende om at det er den minste hunden i verden.

Les mer om dette

Cocker spaniel

Cocker spaniel er en glad, kjærlig og stort sett alltid logrende hund. Den har en interessant jakthistorie, men er i dag en av de mest populære ledsagerhundene i verden.

Les mer om dette

Coton de tulear

Coton de tulear er en aktiv, sosial og vakker rase opprinnelig fra Madagaskar. Rasen kalles også «bomullshund» på grunn av sin myke hvite, bomullsaktige pels.

Les mer om dette

Dachshund

Dachsen er en populær og fantastisk ledsagerhund med stor personlighet. Hvis du leter etter en energisk, leken, sta og kjærlig hund, er dette en vinner.

Les mer om dette

Dalmatiner

Hvit pels med sorte flekker. Hvem kjenner ikke til dalmatineren? Men kjenner du til dens personlighet? Eller behovet for mosjon? Les mer om dalmatineren her. Er dette riktig rase for deg?

Les mer om dette

Dansk-svensk gårdshund

Den dansk-svenske gårdshunden er en rase som har god balanse mellom energi og ro. Når det er sagt, må du klare å dekke det høye aktivitetsbehovet før du får en kosestund sammen i sofaen. Den er kjærlig og hengiven ovenfor familien, det er også derfor den er en populær familiehund.

Les mer om dette

Dvergschnauzer

Til tross for størrelsen, har dvergschnauzeren stor personlighet. Kjærlig, glad, aktiv og samarbeidsvillig - en sjarmerende hund. Denne rasen er en god følgesvenn, og passer de fleste typer familier.

Les mer om dette

Engelsk setter

Den engelske setteren har en stolt jaktarv og er fortsatt i dag en viktig hjelper for jegere. Men den er også en god følgesvenn ettersom den er sosial, leken og kjærlig mot sin familie. Hvis du er en aktiv person, vil denne rasen kanskje passe deg.

Les mer om dette

Finsk lapphund

Finsk lapphund, noen ganger også kalt lappi, er en sjarmerende hund med sterke gjeterinstinkter. Dette på grunn av sin opprinnelse blant samene i Lappland. Hvis du leter etter en oppvakt og aktiv venn, kan dette være hunden for deg.

Les mer om dette

Flat coated retriever

Flat coated retriever er en lett-trent, smart, munter og oppmerksomhetselskende hund som trenger mye aktivering. Hvis du har den energien og tålmodigheten som den krever, vil du få en underholdende ledsager, i tillegg til en utmerket trenings- eller jaktpartner.

Les mer om dette

Fransk bulldog

Fransk bulldog har en lang historie som selskapshund. Det er vanskelig å motstå dens morsomme og sjarmerende vesen. Rasen er blitt svært populær, men den har imidlertid ofte helseproblemer og vi anbefaler at dere leser om disse i artikkelen under.

Les mer om dette

Golden retriever

Den vakre, oppvakte golden retrieveren er en fantastisk familiehund. De er vennlige og lekne, elsker mennesker og har et vakkert utseende. Det er forståelig at golden retriever er en populær familiehund.

Les mer om dette

Jack Russell terrier

Jack russell terrier, som ble utviklet i England på midten av 1800-tallet for revejakt, er en livlig, selvstendig og flink liten hund. Denne pelsklingen er sjarmerende og kjærlig, men jaktinstinktet gjør rasen utfordrende å trene.

Les mer om dette

Labrador retriever

Vennlig, lettrent, sosial. Det er ikke uten grunn at labrador retriever er en av de mest populære hunderasene. Rasen er en foretrukken familiehund, men det er viktig å huske at labrador er en jakthund som trenger aktivisering i hverdagen. Man må også ofte hjelpe dem med å holde vekten!

Les mer om dette

Langhåret Collie

I tillegg til å være kjent fra TV-serien om Lassie, er collien en populær hund på grunn av sin energi, intelligens og vennlighet. Den har sin opprinnelse som jakthund, og har et stort behov for fysisk og mental stimulering - en perfekt hund for en aktiv eier.

Les mer om dette

Mops

Mops er en elsket liten selskapshund som trenger mye kjærlighet og oppmerksomhet fra familien. Rasen er både snill, sta og humoristisk, og liker å leke så vel som til å kose seg i sofaen. Mops er blitt en populær rase, men den har imidlertid ofte helseproblemer og vi anbefaler at dere leser om disse i artikkelen under.

Les mer om dette

Nova Scotia duck tolling retriever

Sensitiv, en intelligent jeger og en god lekekamerat. Dette beskriver en Nova Scotia duck tolling retriever, også kjent som en toller. Kan dette være en rase som passer for deg? Les mer om bakgrunnen, personligheten og tollerens helse her.

Les mer om dette

Pomeranian

Denne lille hunden med sitt skjønne reve-ansikt er kompakt, aktiv og smart. Utover å være usedvanlig fluffy og søt, er det en ekte familievenn med vakthundinstinkter og en interessant historie.

Les mer om dette

Puddel

Puddelen er en av de eldste hunderasene som er utviklet spesielt som apporterende vannhund. De er livlige, aktive og sjarmerende hunder med humoristisk sans, og blir sett på som en av de mest intelligente rasene i verden. Alt dette gjør puddelen til en utmerket familiehund.

Les mer om dette

Rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback er en lojal og intelligent familiehund som lett gjenkjennes på grunn av sin «ridge», en kam av hår som vokser i motsatt retning av resten av pelsen på ryggen. Selv om rasen ble kjent i sitt hjemlige Afrika for sin dyktighet til å spore løver, er ridgebacks i dag høyt verdsatte hunder hvis eiere må være forberedt på å takle en uavhengig hund som har en iboende driv etter å jage etter bytter.

Les mer om dette

Rottweiler

Rottweiler, noen ganger også kalt «rottis», er en vakker og lojal hund med sterke vokterinstinkter. I dag er de populære familiehunder og turkamerater, så hvis du leter etter et nytt familiemedlem som vil elske deg til månen og tilbake, kan dette være hunden for deg.

Les mer om dette

Schæferhund

Schæferhunden er den mest brukte hunden i verden, og det er en grunn til dette. Det er en allsidig og lærerik rase som passer inn i både den aktive familien og den entusiastiske hundetreneren. Med sitt vakre ytre og utrolige arbeidsmoral, er den en utmerket treningskompis.

Les mer om dette

Shetland sheepdog

Shetland sheepdog, også kalt sheltie, er kjent for sin intelligens og sin smidighet. Med bakgrunn som bondens beste venn, er sheltien i dag et utmerket familiemedlem og superstjerne innen hundesport.

Les mer om dette

Shih Tzu

Shih tzu er en nydelig liten følgesvenn som sannsynligvis vil bli din beste kompis. Hvis du leter etter en lodden venn som følger hvert fottrinn du tar og elsker å ligge og kose sammen med deg på sofaen, kan dette være hunden for deg.

Les mer om dette

Siberian husky

Siberian husky er en sjarmerende og vakker skapning som har en interessant historie som strekker seg bakover til sin tid blant nomadene. En aktiv hundeeier som vil ha en vennlig og utadvendt følgesvenn, har mye gøy å se frem til med sibirsk husky.

Les mer om dette

Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrier er en kul, utholdende og aktiv liten hund som fungerer utmerket som familiehund. Med sitt valpeaktige vesen og sin ukuelige livsglede er de et muntert tilskudd til familien.

Les mer om dette

Whippet

Rask, søt og kjærlig. Whippeten elsker å få oppmerksomhet og å være rundt menneskene sine. I tillegg til å sette pris på en rolig kveld i sofaen, er whippeten en hund etter å løpe!

Les mer om dette

Yorkshire Terrier

Denne firbeinte vennen som er kjent for sin vakre pels, er klassifisert som en selskapshund, men personligheten er ren terrier. Yorkshire terrieren er smart, nysgjerrig og elsker å leke. De er kjent for å være litt bjeffete, men hvis den blir trent godt, vil den gjerne krølle seg sammen på fanget ditt om kvelden.

Les mer om dette

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.