Vi bidrar alle til å hindre smitte

Situasjonen er ulik i forskjellige deler av landet, derfor har vi et sett grunnregler vi jobber etter, og så kommer det lokal tilpasning på toppen av disse. Vi oppfordrer alltid til sosial distanse, god håndhygiene og spesielle forholdsregler om du føler deg syk.

Både for din egen og vår skyld, ber vi deg som føler de minste forkjølelsessymptomer om å ringe oss før du besøker en av våre 46 dyreklinikker eller -sykehus. Du kan også komme raskt i kontakt med veterinærene våre mellom 07-22 hver dag via AniCura-appen (lenker til nedlasting finner du lenger ned på siden).

Om du ringer oss, har vi muligheten til å finne ut om dyret ditt bør komme inn på den allerede bookede tiden (eller om det er akutt), og vi kan legge en plan for hvordan besøket skal gjennomføres. I mange tilfeller kan vi bruke en egen inngang slik at vanlige venterom unngås, eller at du som dyreeier venter utenfor / i bilen. Vi kan også bestemme sammen om du som eier må være til stede på et besøk, eller om du i stedet kan la oss ta hånd om dyret ditt uten å være med inn i konsultasjonsrommet selv.

Generelt jobber vi for tiden som følger, men noen klinikker har innført ekstra strenge rutiner grunnet lokale/regionale forhold.

Vi overholder de høyeste hygienekrave

Klinikkene våre har alltid sterkt fokus på hygiene og rengjøres og desinfiseres i henhold til gjeldende retningslinjer.

Vi ønsker deg velkommen uten å ta deg i hånden

Virus trives på hendene. Vi oppfordrer til at du unngår å berøre ansiktet ditt, noe man gjør 4-16 ganger i timen uten å tenke på det.

Vi er svært nøye med å vaske hendene grundig mange ganger om dagen

Vask hendene med såpe og varmt vann før og etter besøket.

Eier kan komme inn sammen med sin firbente venn

Vi ønsker å begrense antall besøkende til bare én person. Ytterligere ledsagere er velkomne til å vente ute. Noen virksomheter henter dyret utenfor for å unngå nærkontakt.

Host og nys i armhulen eller i et lommetørkle

Ikke i hendene dine! Kast lommetørkleet etter bruk.

Bruk av munnbind

Vi bruker munnbind på våre klinikker og oppfordrer også eiere til å gjøre det samme. Noen klinikker har dette som krav til eiere som kommer inn i klinikken. 

Ingen besøk hvis du føler deg syk generelt:

Ring oss før du kommer, be noen andre om å komme med ditt dyr, eller få hjelp via AniCura-appen vår. Last ned den på Google Play eller App Store.

Vi gjør dette for å minimere risikoen for smitte for både deg og våre ansatte. Vi har alle et individuelt ansvar for å hindre smittespredning. Tusen takk for at du viser hensyn!

Se mer informasjon om hva som gjelder på din lokale dyreklinikk og kontaktinformasjon for alle dyreklinikkene her.

Flere nyheter

  • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

    Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
      Les mer om dette
    • Flåtten er her!

      Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
        Les mer om dette
      • Kattepest påvist i Agder!

        Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.