Vi bidrar alle til å hindre smitte

Situasjonen er ulik i forskjellige deler av landet, derfor har vi et sett grunnregler vi jobber etter, og så kommer det lokal tilpasning på toppen av disse. Vi oppfordrer alltid til sosial distanse, god håndhygiene og spesielle forholdsregler om du føler deg syk.

Både for din egen og vår skyld, ber vi deg som føler de minste forkjølelsessymptomer om å ringe oss før du besøker en av våre 46 dyreklinikker eller -sykehus. Du kan også komme raskt i kontakt med veterinærene våre mellom 07-22 hver dag via AniCura-appen (lenker til nedlasting finner du lenger ned på siden).

Om du ringer oss, har vi muligheten til å finne ut om dyret ditt bør komme inn på den allerede bookede tiden (eller om det er akutt), og vi kan legge en plan for hvordan besøket skal gjennomføres. I mange tilfeller kan vi bruke en egen inngang slik at vanlige venterom unngås, eller at du som dyreeier venter utenfor / i bilen. Vi kan også bestemme sammen om du som eier må være til stede på et besøk, eller om du i stedet kan la oss ta hånd om dyret ditt uten å være med inn i konsultasjonsrommet selv.

Generelt jobber vi for tiden som følger, men noen klinikker har innført ekstra strenge rutiner grunnet lokale/regionale forhold.

Vi overholder de høyeste hygienekrave

Klinikkene våre har alltid sterkt fokus på hygiene og rengjøres og desinfiseres i henhold til gjeldende retningslinjer.

Vi ønsker deg velkommen uten å ta deg i hånden

Virus trives på hendene. Vi oppfordrer til at du unngår å berøre ansiktet ditt, noe man gjør 4-16 ganger i timen uten å tenke på det.

Vi er svært nøye med å vaske hendene grundig mange ganger om dagen

Vask hendene med såpe og varmt vann før og etter besøket.

Eier kan komme inn sammen med sin firbente venn

Vi ønsker å begrense antall besøkende til bare én person. Ytterligere ledsagere er velkomne til å vente ute. Noen virksomheter henter dyret utenfor for å unngå nærkontakt.

Host og nys i armhulen eller i et lommetørkle

Ikke i hendene dine! Kast lommetørkleet etter bruk.

Bruk av munnbind

Vi bruker munnbind på våre klinikker og oppfordrer også eiere til å gjøre det samme. Noen klinikker har dette som krav til eiere som kommer inn i klinikken. 

Ingen besøk hvis du føler deg syk generelt:

Ring oss før du kommer, be noen andre om å komme med ditt dyr, eller få hjelp via AniCura-appen vår. Last ned den på Google Play eller App Store.

Vi gjør dette for å minimere risikoen for smitte for både deg og våre ansatte. Vi har alle et individuelt ansvar for å hindre smittespredning. Tusen takk for at du viser hensyn!

Se mer informasjon om hva som gjelder på din lokale dyreklinikk og kontaktinformasjon for alle dyreklinikkene her.

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.