Førerhundens dag!

28. april hyller vi landets ca. 300 aktive førerhunder. Hver eneste dag gjør de en uvurderlig jobb for blinde og svaksynte. Litt ekstra kos bak øret fortjener også unghundene under opplæring og de pensjonerte førerhundene. Gratulerer med dagen!

 

Førerhunder trenger arbeidsro

Gjennom en årrekke har Blindeforbundet arrangert Førerhundens dag, som er den siste onsdagen i april.

"Den viktigste hensikten med dagen er å bidra til at hverdagen blir så enkel som mulig for både førerhundene og de blinde og svaksynte," sier Unni Bjørnbekk Evensen, koordinator ved Norges Blindeforbunds førerhundskole.

Førerhunden er ett av de beste hjelpemidlene en blind eller svaksynt kan få for å kunne leve et selvstendig liv. Hvert år ser rundt 100 førerhundkandidater dagens lys ved vår førerhundskole.

Det er svært viktig at førerhunden ikke forstyrres i arbeidet, og derfor lanseres nå Førerhundvettreglene for deg som møter på førerhund på tur.

Hvert skritt en førerhund tar, får konsekvenser. Hvis du har behov for å ta kontakt, skal du alltid snakke direkte til førerhundbrukeren, og ikke forstyrre hunden.

Førerhundvettreglene

 1. Jeg jobber når selen er på. Ikke klapp, snakk eller ta øyekontakt med meg.
 2. Hold hunden din på avstand, så vi ikke møtes for tett.
 3. Gi deg gjerne til kjenne, og fortell eieren min at du har med hund.
 4. Hvis jeg går uten sele, spør eieren min om det er greit før du slipper din hund bort til meg.
 5. Gi meg ikke godbiter – det er det bare eieren min som får gjøre.
 6. Hvis du vil gjøre oppmerksom på en fare, si fra til eieren min.
 7. Hvis jeg går uten sele kan du spørre eieren min om å få klappe meg.

Stolt samarbeidspartner av Norges Blindeforbund

I år er det syv år siden AniCura startet samarbeidet med Norges Blindeforbund. Vi er glade for å kunne bidra med både økonomisk støtte og veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Her kan du lese mer om samarbeidet vårt.

Ønsker du å bidra?

Bestill førerhundkalenderen med de nydelige valpene – og støtt Norges Blindeforbunds førerhundarbeid som gir frihet og livsglede.

Du kan også gå inn på Blindeforbundets nettside, og gi din støtte direkte.

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.