Førerhundens dag!

28. april hyller vi landets ca. 300 aktive førerhunder. Hver eneste dag gjør de en uvurderlig jobb for blinde og svaksynte. Litt ekstra kos bak øret fortjener også unghundene under opplæring og de pensjonerte førerhundene. Gratulerer med dagen!

 

Førerhunder trenger arbeidsro

Gjennom en årrekke har Blindeforbundet arrangert Førerhundens dag, som er den siste onsdagen i april.

"Den viktigste hensikten med dagen er å bidra til at hverdagen blir så enkel som mulig for både førerhundene og de blinde og svaksynte," sier Unni Bjørnbekk Evensen, koordinator ved Norges Blindeforbunds førerhundskole.

Førerhunden er ett av de beste hjelpemidlene en blind eller svaksynt kan få for å kunne leve et selvstendig liv. Hvert år ser rundt 100 førerhundkandidater dagens lys ved vår førerhundskole.

Det er svært viktig at førerhunden ikke forstyrres i arbeidet, og derfor lanseres nå Førerhundvettreglene for deg som møter på førerhund på tur.

Hvert skritt en førerhund tar, får konsekvenser. Hvis du har behov for å ta kontakt, skal du alltid snakke direkte til førerhundbrukeren, og ikke forstyrre hunden.

Førerhundvettreglene

 1. Jeg jobber når selen er på. Ikke klapp, snakk eller ta øyekontakt med meg.
 2. Hold hunden din på avstand, så vi ikke møtes for tett.
 3. Gi deg gjerne til kjenne, og fortell eieren min at du har med hund.
 4. Hvis jeg går uten sele, spør eieren min om det er greit før du slipper din hund bort til meg.
 5. Gi meg ikke godbiter – det er det bare eieren min som får gjøre.
 6. Hvis du vil gjøre oppmerksom på en fare, si fra til eieren min.
 7. Hvis jeg går uten sele kan du spørre eieren min om å få klappe meg.

Stolt samarbeidspartner av Norges Blindeforbund

I år er det syv år siden AniCura startet samarbeidet med Norges Blindeforbund. Vi er glade for å kunne bidra med både økonomisk støtte og veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Her kan du lese mer om samarbeidet vårt.

Ønsker du å bidra?

Bestill førerhundkalenderen med de nydelige valpene – og støtt Norges Blindeforbunds førerhundarbeid som gir frihet og livsglede.

Du kan også gå inn på Blindeforbundets nettside, og gi din støtte direkte.

 

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.