Førerhundens dag!

28. april hyller vi landets ca. 300 aktive førerhunder. Hver eneste dag gjør de en uvurderlig jobb for blinde og svaksynte. Litt ekstra kos bak øret fortjener også unghundene under opplæring og de pensjonerte førerhundene. Gratulerer med dagen!

 

Førerhunder trenger arbeidsro

Gjennom en årrekke har Blindeforbundet arrangert Førerhundens dag, som er den siste onsdagen i april.

"Den viktigste hensikten med dagen er å bidra til at hverdagen blir så enkel som mulig for både førerhundene og de blinde og svaksynte," sier Unni Bjørnbekk Evensen, koordinator ved Norges Blindeforbunds førerhundskole.

Førerhunden er ett av de beste hjelpemidlene en blind eller svaksynt kan få for å kunne leve et selvstendig liv. Hvert år ser rundt 100 førerhundkandidater dagens lys ved vår førerhundskole.

Det er svært viktig at førerhunden ikke forstyrres i arbeidet, og derfor lanseres nå Førerhundvettreglene for deg som møter på førerhund på tur.

Hvert skritt en førerhund tar, får konsekvenser. Hvis du har behov for å ta kontakt, skal du alltid snakke direkte til førerhundbrukeren, og ikke forstyrre hunden.

Førerhundvettreglene

 1. Jeg jobber når selen er på. Ikke klapp, snakk eller ta øyekontakt med meg.
 2. Hold hunden din på avstand, så vi ikke møtes for tett.
 3. Gi deg gjerne til kjenne, og fortell eieren min at du har med hund.
 4. Hvis jeg går uten sele, spør eieren min om det er greit før du slipper din hund bort til meg.
 5. Gi meg ikke godbiter – det er det bare eieren min som får gjøre.
 6. Hvis du vil gjøre oppmerksom på en fare, si fra til eieren min.
 7. Hvis jeg går uten sele kan du spørre eieren min om å få klappe meg.

Stolt samarbeidspartner av Norges Blindeforbund

I år er det syv år siden AniCura startet samarbeidet med Norges Blindeforbund. Vi er glade for å kunne bidra med både økonomisk støtte og veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Her kan du lese mer om samarbeidet vårt.

Ønsker du å bidra?

Bestill førerhundkalenderen med de nydelige valpene – og støtt Norges Blindeforbunds førerhundarbeid som gir frihet og livsglede.

Du kan også gå inn på Blindeforbundets nettside, og gi din støtte direkte.

 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.