Tips til valentinsdagen

Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?

Skrevet av
Sasja Rygg

Å tilbringe tid med mennesket sitt står ofte høyest på ønskelisten til de firbente. Mye kos, en ekstra lang spasertur med hunden, litt god tid til lek enten inne eller ute kan passe både for Fido og Mons. Og man kommer langt med godbiter – bare pass på at det ikke blir for mye!

Her har du noen tips til koselige aktiviteter som kan gjøre dagen spesiell.

For katter:

Leke-kveld med kattens favorittleker

Du har sikkert en leke du må gjemme unna fordi Pus går helt bananas når den kommer frem. La pelsklingen meske seg i favorittlekene til han eller hun ikke orker mer!

National Geographic-kveld

Har du en katt som interesserer seg for naturprogrammer? Mange katter kan sitte stille i timevis og følge med på dyr på skjermen. Enten det er fugler, store kattedyr eller andre firbeinte i aktivitet.

Bokse-bonanza

For noen katter er en enkel pappeske det beste leketøyet du kan gi dem. Spar på noen og sett dem frem for en episk lekeaften i bokse-himmelen! Husk å ha mobiltelefonen klar for å dokumentere gleden.

For hunder:

Ekstra lang tur

Hva med å gå nye veier sammen med Fido på Valentinsdagen? Finn en ny løype, oppdag noe nytt, og kanskje oppstår det søt musikk med en ny hundevenn?

Netflix and chill

Hva med en hundefilm sammen med din pelskling på sofaen? Vi nevner i fleng: Up (Se opp), 101 dalmatinere eller Hundehotellet for en morsom familieopplevelse, Haichi: a dogs tale for en rørende historie fra virkeligheten, eller den meksikanske Amores Perros (Elskede kjøtere), som nok passer best for de over skolealder. Uansett: frem med teppet og kos dere!

Lag noe godt sammen hjemme

Det er ikke sikkert du får så mye hjelp fra hunden, men prøv et hjemmelaget måltid som passer for hund! Pass på eventuelle allergier, husk på at du ikke skal tilsette salt, og hold deg unna ting som er farlige for hund, som rosiner, sjokolade og bein. I dag er det kaldt – men her har du en oppskrift på en deilig hundevennlig is du kan lage hjemme!

Og for alle to- og firbeinte: kos, kos og atter kos.  

Skal du likevel kjøpe noe, hjelper vi deg gjerne på klinikken. Vi har gode dekken til det kalde været, deilige godbiter til både hund og katt, aktivitetsleker eller hva det måtte være som står på ønskelisten din. Bare spør!

God valentinsdag!

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.