Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Beroligende middel

Beroligende midler eller sedativer er ikke det samme som narkose. Under sedering reagerer hunden mindre på ytre stimuli og på håndtering som den ellers ville blitt stresset av.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Ved mindre operative inngrep brukes sedering, det vil si et beroligende middel. Noen ganger gis det i kombinasjon med lokalbedøvelse og/eller allmenn smertelindring. Sedering brukes også ved undersøkelser, som røntgenundersøkelser som krever at hunden ligger helt stille, for eksempel HD-og AD-røntgen. Ved sedering injiseres et beroligende middel i muskelen, og hunden sovner vanligvis innen ca. 20 minutter. Et preparat som motvirker sedasjonen gis når undersøkelsen er ferdig og hunden våkner normalt opp etter 10-20 minutter.

Som ved narkose er det en viss risiko også ved sedering, først og fremst i form av påvirkning av pusten og blodtrykket. Mange dyr blir dårlige og kaster opp av de beroligende midlene og det anbefales derfor at dyret fastes før en planlagt sedering.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.