Når du skal lufte en annens hund

I denne tiden er det ekstra godt å ha selskap av våre kjære pelsklinger, men det kan også være utfordrende å få luftet hunden nå som vi helst skal bevege oss minst mulig utendørs. Her er våre råd til deg som skal lufte noen annens hund, eller få hjelp til å lufte din egen.

Lufte din egen hund

Om du selv er syk, skal du såklart ikke gå ut med hunden heller. Då må du få hjelp av noen som kan lufte hunden for deg. I så fall anbefaler vi at du og hundelufteren følger FHIs råd om smittevernstiltak. I tillegg håper vi våre råd nedenunder også er til hjelp.

Er du frisk, kan du såklart gå tur med hunden din, men vi anbefaler at folkemengder unngås, og at du ikke lar hunden din hilse på andre på turen, da det er en liten mulighet for at hunder kan bære smitte med seg i pelsen og dermed overføre denne fra menneske til menneske. Husk båndtvang, ikke slipp hunden løs.

Lufte en annens hund

Ta dine forholdsregler utfra om det er noen med påvist smitte du skal lufte hunden for, eller en frisk person i risikogruppen som trenger litt ekstra hjelp.

  • Unngå nærkontakt med husets beboere, bruk telefonen til å informere om at du har kommet istedenfor å ringe på dørklokken. Husk to meters avstand.
  • Ha med ditt eget leiebånd som du bruker på turen, unngå å la hunden få hilse på andre hunder, og ikke slipp den løs.
  • Tørk hunden med et rent fuktig håndkle for å fjerne eventuell virussmitte før du leverer den tilbake til eieren. Dersom du skal lufte en hund der eier har påvist Corona-smitte, bør denne prosedyren utføres før turen i tillegg.
    • Dersom hundeeier er syk, er det viktig at du unngår nærkontakt med hunden på turen, da det er en liten mulighet for at hunden kan bære virus fra eieren sin i pelsen eller spyttet. Bruk hansker.
  • Bruk hundepose og plukk opp etter hunden.

Det er ingenting som tyder på at coronaviruset kan overføres fra dyr til menneske. Men det er en liten sannsynlighet for at viruset kan smittes fra menneske til menneske via overflater som hundens pels, halsbånd eller lenke. Derfor anbefaler vi at du benytter hansker og eget leietau som du vasker etter bruk.

God tur!

Ta kontakt med veterinær

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.