Ormekur til valp

Enkelte innvollsormer kan smittes fra mor til valp via morsmelken, og derfor anbefaler vi at valpen behandles jevnlig mot innvollsorm det første året. Behandlingen er reseptbelagt og må kjøpes på apoteket eller gis av veterinær. Vi hjelper deg med resept ved behov​.

Vi anbefaler følgende behandling mot orm det første året:​

  • 3, 6, 9 og 12 ukers alder
  • Ny behandling ved 6 måneders alder etter behov

Ormekur til voksen hund

Hvor ofte en voksen hund skal ha ormekur avhenger av det såkalte smittepresset der hunden ferdes. Smittepress øker i hundehold med flere hunder, på kennel, utstilling og lignende, og er en infikator på hvor mange andre hunder din hund møter og kan bli smittet av.

Mattilsynet anbefaler å unngå overbehandling​, og hos AniCura undersøker vi avføringsprøver for å se etter egg før vi behandler voksne hunder. Slik sikrer vi oss at vi kun behandler påviste tilfeller, og at vi gir rett preparat etter typen innvollsorm. Dermed unngås unødvendig feil-/overbehandling og fare for resistensutvikling.

Ormekur ved utenlandsreise

Dersom du skal ut og reise med hunden din, må det behandles mot revens dvergbendelorm før innreise til Norge. Denne behandlingen skal gis hos veterinær i landet du reiser fra, og attesteres i hundens pass.

Ta kontakt med veterinær

Har denne artikkelen hjulpet deg?

Velg det som passer din situasjon eller skriv selv. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din.

Takk skal du ha!

Det setter vi stor pris på

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.