Janina Franzen

ANICURA TIERARZTPRAXIS DR. BARONETZKY-MERCIER, TYSKLANDDYREPLEIER

Hvorfor ble du dyrepleier? Akkurat som alle små jenter elsker jeg dyr (unntatt edderkopper), og jeg ønsket å passe på syke dyr. Jeg hadde aldri noe ønske om å bli noe annet, så jeg begynte direkte på veterinærutdanningen.  

Hva er det morsomste som har hendt på jobben denne uken? Å se meg løpe gjennom venterommet i frykt for et edderkoppangrep.

Hva var det mest utfordrende på jobben denne uken? På onsdagen måtte jeg assistere ved fem operasjoner, hvorav to ikke var planlagte. Det tok ca. 6 timer. 

Morsomste/rareste møte med et dyr: Da jeg var barn, bæsjet en ape på skulderen min og jeg måtte gå rundt hele dagen med en flekk på T-skjorten. 

Favoritt-emne innen veterinærmedisin: Å assistere ved krevende operasjoner, samt å tå hånd om og stelle ville dyr.

Det vanligste spørsmålet på jobben fra dyreeiere: Må vi vente lenger nå?

Mitt første dyr eller mitt første møte med et dyr: Mitt første dyr var en undulat kalt Bubi. Vi lærte ham noen setninger, f.eks. “Bubi er en snill gutt”.

Mine dyr: Jeg har to katter. En svart perser som heter Pü og en hellig birma kalt Lilo. Folk finner mange ville dyr som de leverer til veterinærklinikken vår. Vi tar hånd om dem og fôrer dem for hånd om nødvendig. Så jeg har hatt mange forskjellige dyr i årenes løp – ekorn, kaniner, fugler, mår og mange andre. Det er alltid kjekt å kunne slippe dyrene ut i naturen igjen.

Hva leser du akkurat nå?
Game of Thrones, hva ellers?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.