Maria Söderberg

ANICURA ARBOGA DYREKLINIKKAUTORISERT VETERINÆR OG DAGLIG LEDER

Hvorfor jeg ble veterinær?

Da jeg var barn, drømte jeg om å bli bonde eller skuespiller. Etter videregående skole, begynte jeg å arbeide som assistent, men etter noen år i det yrket hadde jeg lyst til å prøve noe annet. Jeg byttet bransje fullstendig og endte opp i bankverdenen! Men jeg lengtet fort tilbake til veterinærmedisinen og jeg begynte å studere for å bli veterinær. Det som lokket meg, var kombinasjonen av vitenskap og det daglige møtet og arbeidet med dyrene.

Hva var det mest interessante som skjedde på jobben denne uken? Jeg arbeider mye med hudundersøkelser, noe som er interessant, men også krevende. Forrige uke påviste vi demodex (hårsekkmidd) og sarcoptes (reveskabb). Det var givende å stille to diagnoser på samme dag der begge dyrene trolig blir helt bra med behandling.

Morsomste eller merkeligste møte med et dyr: Vi var på ferie i Mexico og dro på en guidet tur til en krokodillefarm. Vi spaserte blant en ganske stor flokk krokodiller som lå 2–5 meter fra stien … Sønnen min var knapt to år og jeg følte at det var tryggere å bære ham enn å ha ham sittende i vognen. Når jeg ser tilbake på det, kan jeg slett ikke forstå hvorfor jeg gjorde det! Jeg får skylde på solstikk …

Favorittemne innen veterinærmedisin: Jeg synes at det er interessant med ulike typer medisinske undersøkelser. Det er som å sette sammen alle bitene i et puslespill, og når alle bitene faller på plass, er belønningen forhåpentligvis et friskt dyr.

Mine dyr: En liten flokk sauer som får ca. 15 lam hvert år. Hedemorahøns og dvergkaniner, tre huskatter – Tiger, Smarties, Alice Måne og to hunder; border collien Töz og border terrieren Svante.

 

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.