Smittevern i klinikkene

Skal du ta med kjæledyret ditt til dyrlege og lurer på hvordan du skal forholde deg til smittefaren grunnet utbrudd av Corona? Denne artikkelen gir deg informasjon rundt smittevern på våre dyreklinikker.

Smittevern på klinikkene til AniCura i forbindelse med coronavirus


På grunn av situasjonen med coronavirus i Norge, tar vi mange forholdsregler på våre dyreklinikker. Vi må alle gjøre vårt for å holde smitten på et minimum. I tillegg er det viktig for dyrehelsen i Norge at ikke dyreklinikkene må stenge ned på grunn av smitte hos veterinærene. Takk for at du hjelper oss med dette!

Alle dyr er velkomne til våre dyrleger og vi hjelper alle som har behov.

Men:

* Tenk igjennom om besøket er nødvendig eller om det kan vente.  Ring oss og spør hvis du er i tvil
* Vi håndhilser ikke
* Vi holder fysisk avstand
* Vi vasker og spriter av dørhåndtak og andre utsatte flater hver time
* Vi bruker munnbind og ønsker at besøkende også gjør det. Noen klinikker har dette som krav, ikke kun oppfordring. 

Vi ønsker også at besøkende på våre dyreklinikker bruker håndsprit når de kommer til oss og når de drar, beholdere settes frem i klinikken. Ellers oppfordrer vi alle til å bruke generell god luftveishygiene, munnbind der det er påkrevd, samt holde anbefalt avstand til andre (1-2 meter).

Vi presiserer at det ikke er noe som tyder på at hund og katt kan bli syke med coronavirus, men dyr kan fungere som smittebærer og bære med seg virus fra smittede mennesker i pelsen, i spyttet etc. Dette er grunnen til at vi tar ekstra strenge forholdsregler med dyr fra husholdninger i karantene/isolat. Les mer om kjæledyr og koronasmitte her. 

Om et dyr fra en husholdning med smitte eller mistenkt smitte trenger hjelp, ønsker vi at dere ringer oss på forhånd slik at våre dyrleger/dyrepleier kan ta forholdsregler. Vi vil for eksempel anbefale å bade/dusje dyret før ankomst for å fjerne mulige smittepartikler i pelsen. Vi vil også at en person utenfor husholdet eller en i husholdet som ikke er i karantene, leverer dyret på dyreklinikken. Vi vil så ta nødvendige smittevernstiltak på klinikken. Dette påvirker ikke behandlingen av dyret på noen måte, og er et tiltak for å forhindre eventuell overføring av coronavirus til våre ansatte.

Har du forkjølelses- eller influensasymptomer ønsker vi også at du ringer oss i forkant av veterinærbesøket. Du kan ikke besøke klinikken om du selv har symptomer på sykdom. 

Finn din klinikk her

Takk for at du hjelper til! 

 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.