EU-pass for hund

Hunder som skal reise utenlands innen EU, må ha et EU-pass utstedt av veterinær hvor vaksiner og diverse behandlinger skrives inn.

For å få utstedt pass, må hunden må være ID-merket med mikrochip. De kan og ID-merkes i samband med at de får skrevet ut pass. Leselige tatoveringer som er utført før 3. juli 2011 er også godkjent.

For å få reise mellom de fleste land i EU, må hunden og ha gyldig rabiesvaksine som må være ført inn i passet. Rabiesvaksinen kan ikke ha vært tatt før passet skrives ut. Første gang hunden får en rabiesvaksine, eller hvis den forrige har rukket å gå ut, tar det 21 dager før den er gyldig. Før innreise til enkelte land, blant annet Norge, kreves det også at hunder skal ha fått ormekur. Denne skal føres inn i passet av veterinær. Planlegger du reise med hunden din? Gå inn på Mattilsynet sine sider og bruk reiseveilederen der for å finne ut av reglene i forhold til det eller de landene dere skal til. 

Foruten de behandlinger som er lovlig påkrevd, vil det ofte være noen vaksiner, parasittbehandlinger og lignende som anbefales i tillegg. Smittesituasjonen varierer med hvilket område du besøker. Snakk med veterinæren om dette i god tid før reisen.

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.