Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Ormekur

Kontakt din nærmeste AniCura-klinikk eller AniCura-appen for tips om ormekur, eller kom innom oss om dyret ditt skal ha en ormekur før en utenlandsreise.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Ormekur til valper

De første rundene i regimet med ormekurer til valper gis som regel av oppdretter, og så må eier gi de siste rundene hjemme. Ungdyrene skal ha en rekke ormekurer de første seks månedene av sitt liv. Preparatene er reseptbelagt i Norge, og avhengig av hvilket preparat som brukes, varierer tidspunktene du skal gi dem på noe. Spør veterinæren om hyppighet og anbefalt preparat til ditt dyr. Valpene må ha hyppige ormekurer i begynnelsen fordi de ofte har spolorm som de har fått i seg via morsmelken. 

Ormekur til voksne dyr

Voksne hunder pleier sjeldent å ha behov for rutinemessige ormekurer. På grunn av resistensutvikling anbefales det ikke overdreven bruk av ormekurer av voksne hunder. Man må først utføre en laboratorieanalyse av en avføringsprøve. Hos AniCura kan du få råd og hjelp om du mistenker at dyret ditt er smittet av innvollsorm.

Ormekur før utlandreise

Hunder som reiser til Sverige, Storbritannia, Irland, Finland og Malta skal ha en ormekur som inneholder prazikvantel, mot revens lille bendelorm, Echinococcus multilocularis. Behandling mot revens lille bendelorm skal gjøres av veterinær og dokumenteres i EU-passet. Behandlingen skal utføres innen en periode på maksimalt 120 timer og minst 24 timer før den planlagte reisen. Behandlingen skal også gir før tilbakeførsel til Norge. 

Dersom du er AniPlan-medlem får du 30% rabatt på ormebehandling ved utenlandsreise (medisinen er ikke inkludert).