Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

ID-merking

Vi anbefaler ID-merking av alle hunder, blant annet som hjelp for eiere å finne igjen en hund som har forsvunnet. Skulle hunden din trenge pass, er id-merking nødvendig, ved HD-røntgen likeså.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Det er krav om ID-merking av hunder som skal reise til et annet EU-land. Det samme gjelder hunder som skal ta HD/AD-røntgen eller øyelyses. Den vanligste metoden innen ID-merking som brukes i Norge i dag er merking med mikrochip, men noen praktiserer fremdeles metoden med en tatovering i venstre øre på katter. Dette er ikke lenger regnet som gyldig id-merking av hund.  

Chipmerking

Merking med en mikrochip gjøres på hunder og blir stadig vanligere på katter. Mikrochipen injiseres under huden mellom skulderbladene på hunden, noe som kan gjøres mens dyret er våkent. Det kjennes omtrent som stikket fra en vaksinesprøyte. Chipmerking kan utføres fra seks ukers alder og hunden kan deretter identifiseres hele livet ved hjelp av det unike id-nummer som registreres i en database. Organisasjonen DyreID sryrer denne databasen, og alle numrene er søkbare. Eier må selv sørge for å holde informasjonen der oppdatert, og adresseforandringer og nytt telefonnummer må meldes inn til DyreID. 

For å kunne se id-nummeret på en hund som er chipmerket kreves det en spesiell avleser som politiet, veterinæren og dyrebeskyttelser og lignende har.