Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Frakturkirurgi

Etter påkjørsel eller fall fra stor høyder sees ofte knokkelbrudd. Ut over knokkelbrudd, kan det også være snakk om andre skader på dyret, f.eks. i form av sår som skal behandles, blødninger eller lungeskader.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Operasjonens hensikt er å sette sammen og fiksere de brukne benbitene slik at de kan gro og knokkelen få tilbake sin opprinnelige funksjon. Fikseringen må være helt stabil for at benvevet skal gro så fort som mulig. Kirurgisk fiksering av knokler gjøres vanligvis ved hjelp av et implantat som metallskruer eller en metallplate som skrus fast på knokkelen, eller i noen tilfeller ved en ekstern metallstang som skrus fast i benet. Denne må fjernes når knokkelen er grodd. 

I sjeldne tilfeller, hvor en knokkel kun delvis er brukket, kan man begrense behandlingen med en passende støttebandasje eller gips, men ellers vil det som oftest være nødvendig med et operativt inngrep for at bruddet kan hele hensiktsmessig. Om et dyr går med gips eller støttebandasjer må eier være svært obs på at det ikke oppstår skrubbsår og hudinfeksjoner. Flere kontroller hos veterinær er alltid nødvendig. Ofte legges det gips selv om knokkelen er fiksert kirurgisk. 

Ved leddfrakturer er det viktig å operere så raskt som mulig etter at dyrets allmenntilstand tillater det. Vanligvis er frakturen oppstått etter et traume som for eksempel en påkjørsel, og da er det ofte andre skader som må behandles først. Skader på indre organer, blødninger og punktert lunge er eksempler på skader som må stabiliseres før man tar fatt på omfattende frakturkirurgi. 

 

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.