Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Tanntrekk

En tann kan av ulike årsaker behøve å trekkes. Det er viktig at ingen rester av roten blir igjen og forårsaker vedvarende problem for hunden.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Det kan være flere årsaker til at man må trekke en tann. En tann som får en fraktur (brudd) slik at det indre av tannen, pulpa, blottlegges, må fjernes, og tenner som er rammet av sykdommen tannresorbsjon (TR/FORL) kan ha behov for å bli trukket for å hindre langvarig smerte for dyret. Tanntrekk kan også være aktuelt hvis hunden lider av fremskredet periodontitt.

Tanntrekk utføres under full narkose. Ofte skjer det i forbindelse med en annen behandling, sånn som fjerning av tannstein og polering, og følger etter en grundig undersøkelse av munnhule og tenner. Det blir tatt tannrøntgen både før og etter tanntrekk, først for å stille diagnosen og etter for å kontrollere at hele tannen inklusive røtter er fjernet. Noen ganger oppdager man under en tannrens at det er behov for trekk, og man må sette opp en ny time for dette.

Hunden kan komme hjem samme dag som inngrepet er utført. Etterbehandling består av smertelindring, rengjøring av munnhulen med bakteriedrepende middel og fôring med myk/oppbløtt mat.