Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

HCM-screening for katt

Hypertrofisk kardiomyopati (HCM) er den vanligste hjertesykdommen hos katter. Sykdommen er arvelig og forekommer hos flere katteraser. HCM kan ikke kureres.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Hypertrofisk kardiomyopati er en sykdom som dessverre rammer en del katter. På grunn av arveligheten, er det viktig å kontrollere katter som skal settes i avl, slik at man kan jobbe systematisk for at stadig færre katter blir syke. 

Det finnes i dag screeningprogrammer hvor katter som er ment som avlskatter jevnlig undersøkes med hjerteultralyd, såkalt HCM-screening. Studien tar sikte på å oppdage endringer i hjertemuskelen, som kan være et tegn på HCM. For å utføre disse screeningene må veterinæren være autorisert innen hjertemedisin. I AniCura har vi flere autoriserte veterinærer som kan utføre undersøkelsen.

Hvis du vil vite mer om helseprogrammer for katter, kontakt din raseklubb.