Rehabilitering av katt

Direkte oversatt betyr rehabilitering ”å gå tilbake til tidligere funksjon”. Det innebærer at katten trenes for å igjen kunne tilpasse seg et normalt liv.

Stadig mer kompliserte kirurgiske inngrep utføres på hunder og katter. Det innebærer at etterspørselen og behovet for rehabilitering og etterbehandling øker. Mange dyresykehus og –klinikker legger i dag stor vekt på rehabilitering og behandling etter operasjonen.

Rehabilitering kan innebære alt fra informasjon om ulike treningsmetoder til mer fysisk behandling og øvelser med dyret. Oftest lages det en individuell rehabiliteringsplan. Ved rehabiliteringsbesøket går man grundig gjennom kattens fremskritt og en plan for videre trening tilbys.

For et treningsopplegg kan ett enkelt besøk være nok, men oftest strekker behandlingstiden seg over flere måneder med kontinuerlig oppfølging til katten har oppnådd så god funksjon som mulig ut i fra sine forutsetninger. Rehabiliteringspersonalet, som har lang erfaring med denne type pasienter, fanger opp eventuelle problemer og svarer på spørsmål som dukker opp underveis.

Rehabilitering har også en viktig funksjon for katter med skader som man ikke kan rette opp med kirurgi, men der tilstrekkelig rehabiliteringstrening kan gi funksjonen tilbake.

Eksempler på ulike rehabiliteringsformer er massasje, stretching, svømming og vibrasjonsplate. Selv om de fleste katter ikke er naturlige svømmere, har vi hatt flere kattepasienter i svømmebasenget som åpenbart har nytt opplevelsen!

Ta kontakt med nærmeste AniCura rehabiliteringsavdeling for mer informasjon.

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.