Svømmetrening av katt

Svømmetrening er en populær treningsform, spesielt for hunder. Katter liker som regel ikke vann, så derfor foretrekkes ofte andre rehabiliteringsmetoder for katt.

Dersom svømmetrening likevel anbefales, og katten godtar det, kan fordelene med svømmetrening være mange. Den gir en svært effektiv muskel- og bevegelsestrening med minimal belastning av skjelett og ledd. Treningen styrker muskulaturen rundt ledd og gir dermed økt støtte. Det er også en utmerket måte å trene kondisjon og styrke på. Så godt som alle muskelgrupper får arbeide ved at de trekker seg sammen og strekkes ut i myke og jevne bevegelser, sirkulasjonen øker og muskler bygges opp. 

Katter med neurologiske skader trenger forsiktig opptrening. For disse kan svømmetrening være fordelaktig i opptrening av beina. Ettersom svømmebevegelser likner gåbevegelsen, er det er bra måte å få dyret til å gå igjen. 

Ettersom svømming er en skånsom treningsform, kan det være fordelaktig for overvektige katter. Leddene belastes minimalt og katten går vanligvis raskere ned i vekt. 

Henvend deg gjerne til din nærmeste AniCura rehabiliteringsavdeling ved spørsmål om svømmetrening.

Her kan du lese mer om rehabilitering, stretching, stabilitetstrening og vibrasjonplatetrening av katt. 

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.