Vibrasjonsplaten har vist seg å være et meget godt alternativ til for eksempel vanlig massasje ved ryggsmerter, overbelastningsproblematikk m.m. – sirkulasjonen økes mer enn ved massasje. Vibrasjonsplaten kan også brukes til statisk muskeltrening.

Det som påvirker intensiteten i treningen og behandlingen er hastigheten eller svingningene på vibrasjonsplaten. Den beveger seg i hastigheter mellom 5 og 30 hertz. Bevegelsene skjer vertikalt (opp og ned), noe som gir leddene en naturlig belastning. Gjennom impulsene fra platen fremkalles en strekkrefleks som får musklene i dyrets ben, hofter, overkropp og rygg til vekselvis å spenne seg og å slappe av.

Vibrasjonstrening kan påbegynnes allerede tidlig i rehabiliteringsfasen og påskynder normalt bedringen. Ikke alle dyr lar seg massere, og vibrasjonsplate kan da være et bra alternativ. De lavere frekvensene brukes for avslapping. De fleste katter setter pris på treningen på vibrasjonsplaten.

 

Ønsker du å lese mer om opptrening av katt? Her finner du informasjon om rehabilitering, stretching, vanntrening og stabilitetstrening for katt. 

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.