Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Utredning av kreft og svulstsykdommer på katt

Mistanke om at katten er rammet av en svulstsykdom oppstår ofte ved at dyrets eier finner en kul et sted på dyrets kropp.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Noen ganger stilles diagnosen etter at katten har vist diffuse symptomer som f.eks. avmagring, eller ved at funksjonen i et organ blir dårligere. For å stille en diagnose av svulstsykdommer hos hund brukes diagnosemetoder som biopsi (vevsprøve), cytologi (celleprøve), røntgen, utralyd, MR-undersøkelse, CT og endoskopi.

Avhengig av hvilken svulstform det handler om, samt kattens alder og allmenntilstand, kan ulike behandlinger være aktuelle. Ofte kan kirurgisk fjerning av kulen være nok, men i mange tilfeller er det behov for andre behandlinger som kjemoterapi eller strålebehandling.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.